Εντοπισμός και διάσωση παράτυπα εισελθόντων αλλοδαπών στο Πλωμάρι και τη Σύμη -

Εντοπισμός και διάσωση παράτυπα εισελθόντων αλλοδαπών στο Πλωμάρι και τη Σύμη - Εντοπισμός και σύλληψη παράτυπα εισελθόντων αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα - Τραυματισμός επιβάτιδος Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στη Ζάκυνθο

 

Στον εντοπισμό και τη διάσωση σαράντα δύο (42) παράτυπα εισελθόντων αλλοδαπών προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή 3,5 ν.μ. από το λιμένα Πλωμαρίου, ακυβέρνητη πνευστή κωπήλατη λέμβο, οι επιβαίνοντες της οποίας, στη θέα του σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., την έσκισαν και έπεσαν στη θάλασσα.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω παράνομα εισελθόντων αλλοδαπών, οι οποίοι αφού μεταφέρθηκαν στο λιμένα Πλωμαρίου, συνελήφθησαν διότι στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Πλωμαρίου.

 

*****

Στον εντοπισμό και τη διάσωση δεκαέξι (16) παράτυπα εισελθόντων αλλοδαπών προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Συγκεκριμένα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Σύμης για την ύπαρξη παράτυπα εισελθόντων αλλοδαπών πλησίον της περιοχής ''ΠΕΔΙ'' ν. Σύμης.

Κατόπιν συντονισμένης επιχείρησης από ξηράς με περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και δια θαλάσσης με τη συνδρομή ιδιωτικών ταχυπλόων σκαφών, ανωτέρω αλλοδαποί εντοπίστηκαν σε βραχώδη δύσβατη περιοχή της εν λόγω περιοχής, οι οποίοι αφού μεταφέρθηκαν στο λιμένα της Σύμης, συνελήφθησαν διότι στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σύμης.

 

*****

 

Δύο (02) παράτυπα εισελθόντες αλλοδαποί συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες σήμερα, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής.

Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω εντοπίστηκαν από υπάλληλο ιδιωτικής εταιρείας παροχής υπηρεσιών ασφάλειας και μετά από ένδειξη σκύλου βιοανίχνευσης, κάτω από γερανοφόρο όχημα το οποίο επρόκειτο να φορτωθεί σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό να μεταβούν λάθρα στο εξωτερικό.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.

 

*****

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ζακύνθου, απογευματινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΦΙΟΡ ΝΤΙ ΛΕΒΑΝΤΕ'' Ν.Π. 12207, για περιστατικό τραυματισμού 82χρονης επιβάτιδος.

Σύμφωνα με δήλωση του Πλοιάρχου ο τραυματισμός της ανωτέρω προήλθε κατά την αποβίβασή της από το πλοίο στο λιμένα Ζακύνθου, και συγκεκριμένα στις σκάλες, ενώ άμεσα η 82χρονη διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου, όπου παραμένει νοσηλευόμενη.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Ζακύνθου.

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL