Ακυβερνησία Ι/Φ σκάφους στη Νάξο

Ακυβερνησία Ι/Φ σκάφους στη Νάξο - Ακυβερνησία Τ/Χ σκάφους στη Μήλο - Προσάραξη Ε/Γ-Τ/Ρ «LEBLON»  στο Γύθειο - Σύλληψη για εξύβριση και απειλή στελεχών Λ.Σ. στην Κεφαλονιά - Μεταφορά ασθενούς

Ακυβέρνητο έμεινε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, το Ι/Φ «STRAY CAT II» σημαίας Γαλλίας, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Πάρου και Νάξου, με δύο αλλοδαπούς επιβαίνοντες, καλά στην υγεία τους.

Άμεσα έσπευσε προς εντοπισμό του σκάφους και παροχή συνδρομής το Ε/Γ-Α/Ψ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ» Ν.Νάξου 53, στο οποίο επέβαινε στέλεχος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ και το οποίο εντόπισε το ακυβέρνητο και το ρυμούλκησε στο λιμένα Νάξου, όπου προσέδεσε με ασφάλεια.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους.

==============================

Ακυβέρνητο έμεινε, λόγω μηχανικής βλάβης, βραδινές ώρες χθες, στη θαλάσσια περιοχή δυτικά ν.Μήλου, το Τ/Χ «ΑΠΟΛΥΤΑΡΑΙ» Τ.Λ. 528, με μοναδικό επιβαίνοντα τον 53χρονο κυβερνήτη του.

Άμεσα έσπευσε προς εντοπισμό του σκάφους και παροχή συνδρομής σε αυτό πλωτό περιπολικό του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και Α/Κ «ΚΑΠΕΤΑΝ ΔΙΟΝΥΣΗΣ» Ν.Μ.28.

Το πλωτό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε το ακυβέρνητο ενώ ο 53χρονος, που ήταν καλά στην υγεία του, επιβιβάστηκε στο «ΚΑΠΕΤΑΝ ΔΙΟΝΥΣΗΣ» και ξεκίνησε η διαδικασία ρυμούλκησης του Τ/Χ.

Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα το «ΑΠΟΛΥΤΑΡΑΙ» προσέδεσε με ασφάλεια στο λιμένα Πολλωνίων ν.Μήλου.

==============================

Πρωινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Γυθείου, για περιστατικό προσάραξης σκάφους, σε αμμώδη αβαθή του όρμου «ΠΟΡΤΟ ΚΑΓΙΟ» ακρωτηρίου Ταίναρου και σε απόσταση  περίπου 10 μέτρων από την ακτή.

Άμεσα έσπευσαν στην ανωτέρω περιοχή στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, διαπιστώνοντας ότι πρόκειται για το Ι/Φ Ε/Γ-Τ/Ρ «LEBLON» Ν.Π. 5355, με πέντε (05) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, καλά στην υγεία τους.

Από την προσάραξη δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση ενώ από επιθεώρηση που διενεργήθηκε από δύτη στα ύφαλα του σκάφους διαπιστώθηκε θραύση μέρους του πηδαλίου και της τρόπιδας χωρίς όμως να υφίσταται ρήγμα και εισροή υδάτων.

Το «LEBLON» αποκολλήθηκε από το Α/Κ «ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ» Ν.Γυθείου 11 με τη συνδρομή του Α/Κ «ΡΟΚΑΔΕΡΟ ΙΙ» Ν.Καλαμάτας 582, ρυμουλκήθηκε και προσέδεσε με ασφάλεια, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στο λιμένα Γυθείου.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, η οποία διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και επιθεώρησής του από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

==============================

Συνελήφθη πρωινές ώρες χθες, στο χώρο του προβλήτα κρουαζιεροπλοίων του λιμένα Αργοστολίου, 42χρονος ιδιοκτήτης Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτου (ΤΑΞΙ), ο οποίος επιτέθηκε φραστικά (εξύβριση – απειλή), σε στελέχη Λ.Σ. κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των υπηρεσιακών τους καθηκόντων.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Κεφαλληνίας.

==============================

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – ΕΛ.ΑΚΤ. μεταφέρθηκε χθες, από την Κάλυμνο στην Κω, με το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΑΝΝΑ-ΜΑΡΙΑ» Ν.Καλ. 202, νεογνό, το οποίο έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL