Ρύπανση στη Νάξο

Ρύπανση στη Νάξο – Συνέχεια ενημέρωσης για μηχανική βλάβη Ε/Γ–Υ/Γ «FLYINGDOLPHINXV» στη Σκιάθο την 11/08/2011 – Βύθιση ελλιμενισμένου Ε/Π–Α/Κ σκάφους στο αλιευτικό καταφύγιο Μήλινας Μαγνησίας – Εντοπισμός ημιβυθισμένου ταχύπλοου σκάφους στην Κινέττα

Μεσημεριανές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Νάξου, για περιστατικό πρόκλησης ρύπανσης, στη θαλάσσια περιοχή Απόλλωνα, από παρακείμενη εγκατάσταση του βιολογικού καθαρισμού.

Άμεσα στην περιοχή μετέβη προσωπικό Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., όπου διαπίστωσε την ύπαρξη διάσπαρτων αφρών, λευκού χρώματος, λωρίδα τριάντα (30) μέτρων, χρώματος καφέ, εντός της θάλασσας καθώς και έντονη πρασινάδα στα βράχια.

Το Λιμεναρχείο Νάξου ειδοποίησε την Περιφερειακή Ενότητα Νάξου / Γραφείο Δημόσιας Υγιεινής για διενέργεια αυτοψίας και δειγματοληψίας καθώς και συλλογής φωτογραφικού υλικού, ενώ ενημερώθηκε και η Τεχνική Υπηρεσία Δήμου Νάξου.   

Τυχόν εξελίξεις για τα ανωτέρω θα αποσταλούν με νεότερο δελτίο τύπου.    

==============================

Συνέχεια ενημέρωσης :

Απέπλευσε, σήμερα και περί ώρα 10.05, το Ε/Γ–Υ/Γ «ΦΛΑΪΝΓΚ ΝΤΟΛΦΙΝ XV», το οποίο είχε υποστεί βλάβη την 11/08/2011 στην αριστερή κύρια μηχανή, με προορισμό Σκιάθο – Σκόπελο – Αλόννησο, ύστερα από έλεγχο που διενεργήθηκε στους καυστήρες και κατόπιν δοκιμαστικού πλου με ικανοποιητικά αποτελέσματα.

==============================

Πρωινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Αγίας Κυριακής Τρικέρων, από τον ιδιοκτήτη του Ε/Π–Α/Κ σκάφους «ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ» Σ. Βόλου 762, το οποίο ήταν ελλιμενισμένο στον προβλήτα του αλιευτικού καταφυγίου Μήλινας Μαγνησίας, ότι βυθίστηκε λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή.

Από προσωπικό Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. που μετέβη άμεσα στο σημείο, δεν διαπιστώθηκε ρύπανση της θάλασσας, λόγω έλλειψης καυσίμων και λιπαντικών στο χώρο της μηχανής του ανωτέρω σκάφους.

Το «ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ» ανελκύστηκε ασφαλώς από γερανοφόρο όχημα και μεταφέρθηκε στο καρνάγιο Μήλινας ενώ από το Λιμενικό Σταθμό Αγίας Κυριακής Τρικέρων, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύθηκε ο απόπλους του σκάφους.

==============================

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ισθμίας, από ιδιώτη, ότι στη θαλάσσια περιοχή Βουλιαγμένη Κινέττας και σε απόσταση 3ν.μ. από την ακτή, εντόπισε ημιβυθισμένο ταχύπλοο πλαστικό σκάφος «ΖΕΦΥΡΟΣ» Τ.Ε. 72, χωρίς επιβαίνοντες.

Άμεσα στο σημείο έσπευσε πλωτό περιπολικό Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και δύο (02) ιδιωτικά σκάφη, διαπιστώνοντας τα ανωτέρω.

Το «ΖΕΦΥΡΟΣ» αποκολλήθηκε λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών από το σημείο αγκυροβολίας του, στη θαλάσσια περιοχή Κινέττας, έμπροσθεν ξενοδοχειακής εγκατάστασης «KINETTABEACH» ενώ ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια στην ακτή από το σκάφος «ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ» Λ.Ρ. 2267.

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL