Εντοπισμός και διασώσεις παράτυπα εισελθόντων αλλοδαπών στη Μήθυμνα και τη Σάμο -

Εντοπισμός και διασώσεις παράτυπα εισελθόντων αλλοδαπών στη Μήθυμνα και τη Σάμο - Απαγόρευση απόπλου σε Ε/Γ-Υ/Γ πλοίο στην Αίγινα - Απαγόρευση απόπλου σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο στην Ίο - Απαγόρευση απόπλου σε Ε/Γ-Ο/Γ-Δ/Ρ πλοίο στην Κέρκυρα

 

Στον εντοπισμό και τη διάσωση σαράντα εννέα (49) παράτυπα εισελθόντων αλλοδαπών προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή ''ΔΥΟ ΠΕΤΡΕΣ'' ν. Λέσβου, πνευστή λέμβο σε δυσχερή θέση με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω παράτυπα εισελθόντων αλλοδαπών, οι οποίοι αφού μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μήθυμνας, συνελήφθησαν διότι στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Μήθυμνας.

 

*****

 

Στον εντοπισμό και τη διάσωση δώδεκα (12) παράτυπα εισελθόντων αλλοδαπών προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά ν. Σάμου, πολυεστερική μηχανοκίνητη λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω παράτυπα εισελθόντων αλλοδαπών, οι οποίοι αφού μεταφέρθηκαν στο λιμένα Βαθέος, συνελήφθησαν διότι στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου.

 

*****

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Αίγινας, πρωινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ ''F/D 18'' Ν.Π. 11500, ότι κατά τη διάρκεια εκτέλεσης προγραμματισμένου δρομολογίου από Πειραιά για Αίγινα, διαπιστώθηκε βλάβη.

Ανωτέρω πλοίο συνέχισε τον πλου με συμβατική πλεύση και κατέπλευσε στο λιμένα της Αίγινας όπου αποβίβασε με ασφάλεια τους δέκα έξι (16) επιβάτες.

Από το Λιμεναρχείο Αίγινας απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''F/D 18'' μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, ενώ οι είκοσι εννέα (29) επιβάτες με προορισμό τον Πειραιά, προωθήθηκαν με μέριμνα της εταιρείας με το επόμενο προγραμματισμένο δρομολόγιο.

 

*****

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ίου, πρωινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΧΑΙΣΠΗΝΤ 4'' Ν.Π. 10773, ότι κατά τη διάρκεια εκτέλεσης προγραμματισμένου δρομολογίου από Ηράκλειο για Θήρα - Ίο - Πάρο - Μύκονο, παρουσιάστηκε βλάβη στη μία εκ των τεσσάρων κύριων μηχανών.

Ανωτέρω πλοίο, στο οποίο επέβαιναν 358 επιβάτες και 04 Ι.Χ. οχήματα, κατέπλευσε στο λιμένα της Ίου, όπου του απαγορεύτηκε ο απόπλους μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, ενώ στη συνέχεια του επετράπη μεμονωμένος πλους για λιμένα Πάρου με 319 επιβάτες και 02 Ι.Χ. οχήματα.

 

 

*****

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας, πρωινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ-Δ/Ρ ''ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΙΙ'' Ν. Κέρκυρας 33, ότι ενώ βρισκόταν ελλιμενισμένο στο νέο λιμένα Κέρκυρας προκειμένου εκτελέσει προγραμματισμένο δρομολόγιο για Διαπόντια νησιά, παρουσιάστηκε αδυναμία εκκίνησης της δεξιάς κύριας μηχανής λόγω βλάβης.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΙΙ'' μέχρι διαπίστωσης αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, ενώ οι 20 επιβάτες και το 01 Ι.Χ. όχημα προωθήθηκαν στους προορισμούς τους με επόμενο προγραμματισμένο δρομολόγιο από το λιμένα Αγίου Στεφάνου.

 

 

 

 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL