Εντοπισμός και σύλληψη παράνομα εισελθόντων αλλοδαπών και του αλλοδαπού διακινητή τους στη Χίο -

 
Εντοπισμός και σύλληψη παράνομα εισελθόντων αλλοδαπών και του αλλοδαπού διακινητή τους στη Χίο - Βύθιση Θ/Γ σκάφους στη Μύκονο- Διακομιδή Ασθενούς
 
Στον εντοπισμό και τη σύλληψη τεσσάρων (04) παράτυπα εισελθόντων αλλοδαπών και του 33χρονου αλλοδαπού διακινητή τους προέβησαν, μεσημβρινές ώρες χθες, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Συγκεκριμένα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Χίου για την ύπαρξη στην περιοχή ''ΒΟΚΑΡΙΑ'' τζετ σκι  από το οποίο αποβιβάζονταν αλλοδαποί στην παραλία.
Άμεσα στο σημείο κατέπλευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. όπου εντόπισε το ανωτέρω τζετ σκι να κινείται με μεγάλη ταχύτητα προκειμένου αποφύγει τον έλεγχο, ενώ έφερε προσδεμένη μία πνευστή λέμβο.
Ακολούθησε καταδίωξη κατά την οποία ο 33χρονος αλλοδαπός χειριστής προσέκρουσε το τζετ σκι με αποτέλεσμα την προσαράξει στη θαλάσσια περιοχή ''ΓΡΙΔΙΩΝ -ΒΟΚΑΡΙΑΣ'', ενώ ο ίδιος αποβιβάστηκε στη ξηρά και τράπηκε σε φυγή. 
Κατόπιν ερευνών που διενεργήθηκαν προς εντοπισμό του 33χρονου, από το Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών και στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας της οικείας Λιμενικής Αρχής, καθώς και από ελικόπτερο δύναμης FRONTEX, ο ανωτέρω εντοπίστηκε στην περιοχή ''ΒΟΚΑΡΙΑ'', ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο λιμένα Χίου, όπου αναγνωρίστηκε από τέσσερις (04) αλλοδαπούς, οι οποίοι είχαν εντοπιστεί και συλληφθεί νωρίτερα, ως ο χειριστής του τζετ σκι  με το οποίο τους μετέφερε στη ν. Χίο.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν το εν λόγω ταχύπλοο σκάφος και η πνευστή λέμβος.
 
*****
 
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Μυκόνου, βραδινές ώρες χθες, για περιστατικό βύθισης του Θ/Γ ''ORIAN Q'' σημαίας Η.Π.Α. στη θαλάσσια περιοχή νότια της ν. Μυκόνου.
Άμεσα στο σημείο κατέπλευσε σκάφος περιπολικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ενώ τέθηκε σε ετοιμότητα σχέδιο αντιμετώπισης θαλάσσιας ρύπανσης που τυχόν προκληθεί.
Στο εν λόγω Θ/Γ επέβαιναν τρεις (03) αλλοδαποί (02 μέλη πληρώματος και 01 επιβάτης), οι οποίοι αποβιβάστηκαν με το βοηθητικό σκάφος (tender) στην παραλία ''ΚΑΛΑΦΑΤΗ'', καλά στην υγεία τους, ενώ αφού μεταφέρθηκαν στο οικείο λιμενικό κατάστημα, συνελήφθη ο Πλοίαρχος.
Σύμφωνα με δήλωση του Πλοιάρχου, το ''ORIAN Q'' το οποίο είναι έμφορτο με ένα τόνο πετρέλαιο, βυθίστηκε, ενώ είχε αποπλεύσει από λιμένα Κω με προορισμό τη Μύκονο.
 
*****
 
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, πρώτες πρωινές   ώρες σήμερα, από το λιμένα Σκόπελου  στο λιμένα Σκιάθου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ ΙΙ” Ν. Σ. 32, 27 χρονη, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL