Συνέχεια ενημέρωσης για την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών προσφύγων στην θαλάσσια περιοχή βόρεια ν. Λέσβου την 28-10-2015 -

Συνέχεια ενημέρωσης για την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών προσφύγων στην θαλάσσια περιοχή βόρεια ν. Λέσβου την 28-10-2015 - Ανεύρεση σορού αγνώστων λοιπών στοιχείων στις Οινούσσες Χίου - Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών προσφύγων στην Κω - Ακυβερνησία Φ/Γ πλοίου λόγω μηχανικής βλάβης στην Άνδρο - Διακομιδή ασθενούς

 

 

Συνέχεια Ενημέρωσης:

Αναφορικά με την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών προσφύγων στη θαλάσσια περιοχή βόρεια ν. Λέσβου, όπου την 28-10-2015 ανετράπη ξύλινο σκάφος, οι διασωθέντες ανέρχονται σε διακόσιους εβδομήντα τέσσερις (274), ενώ οι σοροί που έχουν ανασυρθεί ανέρχονται σε σαράντα δύο (42) και ανήκουν σε δεκαεπτά (17) άνδρες, έξι (06) γυναίκες, δεκαοχτώ (18) παιδιά και ένα (01) βρέφος.

 

*****

 

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Οινουσσών, για την ανεύρεση σορού αγνώστων λοιπών στοιχείων, στην περιοχή ''ΧΟΧΛΑΚΑΣ'' βόρεια των Οινουσσών.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου.

 

*****

 

Στον εντοπισμό και τη διάσωση πενήντα ενός (51) συνολικά αλλοδαπών προσφύγων προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο ευρίσκετο σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης θαλάσσια σύνορα ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2015'', στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά των ακτών ν. Κω.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, τα πληρώματα των ανωτέρω σκαφών προέβησαν στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω αλλοδαπών προσφύγων, οι οποίοι αφού μεταφέρθηκαν στο λιμένα Κω, συνελήφθησαν διότι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Κω.

 

*****

 

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., για περιστατικό ακυβερνησίας, λόγω μηχανικής βλάβης, του Φ/Γ ''BLUE NOTE'' σημαίας Αντίγκουα και Μπαρμπούντα με δέκα (10) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, το οποίο είχε αποπλεύσει από λιμένα Χάιφα, με προορισμό λιμένα ''ΤΣΙΓΚΕΛΙ'' Βόλου, κενό φορτίου.

Η βλάβη αποκαταστάθηκε αργότερα με ιδία μέσα από το πλήρωμα του ''BLUE NOTE'', το οποίο και συνέχισε τον πλου του, χωρίς να αναφερθεί τραυματισμός, προς λιμένα Βόλου, όπου πρόκειται να διενεργηθεί επιθεώρηση μετά τον κατάπλου εν λόγω Φ/Γ πλοίου.

 

*****

 

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, διεκομίσθη απογευματινές ώρες χθες, από το λιμάνι Καρδάμαινας ν. Κω στο λιμάνι  της Κω, με το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΑΝΤΩΝΙΟΣ» Ν.ΚΩ 40, 77χρονος ημεδαπός, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης. 

 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL