Εντοπισμός αλλοδαπών προσφύγων, ανάσυρση σορού ανήλικου αγοριού και σύλληψη αλλοδαπού διακινητή τους στη Χίο – Εντοπισμός σορού άνδρα αγνώστου ταυτότητας στη Μήθυμνα –

Εντοπισμός αλλοδαπών προσφύγων, ανάσυρση σορού ανήλικου αγοριού και σύλληψη αλλοδαπού διακινητή τους στη Χίο – Εντοπισμός σορού άνδρα αγνώστου ταυτότητας στη Μήθυμνα – Πρόσκρουση Ο/Γ-Φ/Γ πλοίου στην Πάτρα  – Διακομιδή ασθενών 
 
Στον εντοπισμό δεκαπέντε (15) αλλοδαπών προσφύγων, εκ των οποίων ένα ανήλικο αγόρι χωρίς τις αισθήσεις του και στη σύλληψη του αλλοδαπού διακινητή τους προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Συγκεκριμένα, ενημερώθηκε, η Λιμενική Αρχή Χίου από ιδιώτη, για την ύπαρξη λέμβου, η οποία είχε προσαράξει, με ικανό αριθμό αλλοδαπών προσφύγων, στη βραχώδη περιοχή “ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗ”  ν. Χίου  με αποτέλεσμα ο κινητήρας της λέμβου να εκραγεί και οι επιβαίνοντες να πέσουν στη θάλασσα.
Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής και ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ όπου εντόπισαν τους ανωτέρω να έχουν εξέλθει από τη θάλασσα, ενώ ένα ανήλικο αγόρι δεν είχε τις αισθήσεις του. 
Το ανήλικο αγόρι και δύο (02) ακόμα αλλοδαποί που έχρηζαν ιατρικής βοήθειας μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου «ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟ», όπου διαπιστώθηκε ότι το ανήλικο αγόρι (ηλικίας 3 ετών) είχε καταλήξει, ενώ τα έτερα δύο (02) άτομα παραμένουν στο Νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.
Οι παραπάνω συνελήφθησαν για παράνομη είσοδο στη χώρα, ενώ από τους αλλοδαπούς πρόσφυγες υποδείχθηκε ένας 18χρονος αλλοδαπός ως ο χειριστής της λέμβου ο οποίος και συνελήφθη για τη μεταφορά των ανωτέρω καθώς και για ανθρωποκτονία από αμέλεια. 
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε η ανωτέρω λέμβος, ενώ παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής του 3χρονου αγοριού.
*****
Ανασύρθηκε, πρωινές ώρες χθες, από τη θαλάσσια περιοχή «ΤΣΙΧΡΑΝΤΑ» ν. Λέσβου, σορός άνδρα, σε προχωρημένη σήψη, αγνώστων λοιπών στοιχείων, ηλικίας περίπου 30 ετών, ύψους 1,70μ. .
Η σορός μεταφέρθηκε στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Μυτιλήνης «ΒΟΣΤΑΝΕΙΟ» για διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής. 
Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Μήθυμνας .
*****
Προσέκρουσε, βραδινές ώρες χθες,  κατά τη διάρκεια χειρισμών πρόσδεσης το Ο/Γ – Φ/Γ  πλοίου «EUROCARGO PATRASSO» σημαίας Μάλτας στο νέο λιμένα Πάτρας προερχόμενο από Μπάρι Ιταλίας, με την πρυμναία αριστερή πλευρά του και πάνω από την ίσαλο γραμμή στη θέση Α της λιμενικής εγκατάστασης νοτίου (νέου) λιμένα.
Το ανωτέρω πλοίο πλαγιοδέτησε με ασφάλεια, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και θαλάσσια ρύπανση.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του «EUROCARGO PATRASSO» μέχρι προσκόμισης πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης – αξιοπλοΐας  από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.
 *****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθησαν, βραδινές ώρες χθες, από το λιμένα Νάξου στο λιμένα Σύρου, με το Ε/Ρ-Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙΙΙ” Ν.Ν. 62, 18χρονος, 86χρονη και 77χρονη, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης. 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL