Παροχή συνδρομής σε καταμαράν στη Λευκίμμη

Παροχή συνδρομής σε καταμαράν στη Λευκίμμη - Σύλληψη παράνομου μετανάστη στην Πάτρα – Μεταφορά ασθενούς

Χθες το απόγευμα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Λευκίμμης, ότι σκάφος εξέπεμψε σήμα κινδύνου στη θαλάσσια περιοχή πλησίον νήσου ΛΑΓΟΥΔΙΑ.

Άμεσα έσπευσαν προς εντοπισμό του ανωτέρω σκάφους και παροχή συνδρομής, όργανα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. επιβαίνοντα στην Ε/Π-Α/Ψ λέμβο «ΚΩΣΤΑΣ» Σ.Κ. 05, διαπιστώνοντας ότι πρόκειται για το σκάφος τύπου καταμαράν «SUNNYSIDE» σημαίας Αυστρίας, με τρεις (03) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, καλά στην υγεία τους, οι οποίοι δήλωσαν ότι είχαν αποπλεύσει από ΛΟΓΓΟ Παξών με προορισμό τις δυτικές ακτές της Κέρκυρας.

Το «SUNNYSIDE» κατευθύνθηκε με ίδια μέσα προς την παραλία «ΙΣΣΟΥ», όπου αγκυροβόλησε πλησίον της ακτής, αναμένοντας ειδικευμένο δύτη, ο οποίος διαπίστωσε μικρό εξωτερικό ρήγμα, 20 περίπου εκατοστών, μετά από χτύπημα που είχε υποστεί ο δεξιός πλωτήρας του σκάφους.

Μετά την προσωρινή αποκατάσταση του ρήγματος, το «SUNNYSIDE», έπλευσε αυτοδύναμα, συνοδεία πλωτού περιπολικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. μέχρι τη Μαρίνα Γουβίων Κέρκυρας, όπου θα ανελκυθεί  για πλήρη αποκατάσταση της ζημιάς.

Από τη Λιμενική Αρχή Λευκίμμης, η οποία διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω σκάφους μέχρι προσκομίσεως βεβαιωτικού εγγράφου, περί αποκατάστασης, από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

=================================

Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στο νέο λιμένα Πάτρας, από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό την Ιταλία, ένας 25χρονος αλλοδαπός, διότι σε έλεγχο που διενεργήθηκε, κατείχε και επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας.

=================================

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λ.Σ. - ΕΛ. ΑΚΤ, μεταφέρθηκε σήμερα από το λιμάνι της Λέρου στο λιμάνι Μυρτιών Καλύμνου, με πλωτό περιπολικό του Λ.Σ. - ΕΛ. ΑΚΤ,  88χρονη, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

 

 

 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL