Ανεύρεση σορών αγνώστων λοιπών στοιχείων στο Φαρμακονήσι – Διάσωση αλλοδαπών προσφύγων, ανάσυρση σορού ανήλικου αγοριού και σύλληψη αλλοδαπού διακινητή τους στη Χίο – Διακομιδή ασθενούς

Ανεύρεση σορών αγνώστων λοιπών στοιχείων στο Φαρμακονήσι – Διάσωση αλλοδαπών προσφύγων, ανάσυρση σορού ανήλικου αγοριού και σύλληψη αλλοδαπού  διακινητή τους στη Χίο – Διακομιδή ασθενούς
 
   Εντοπίστηκαν, βραδινές ώρες της 18-12-2015, μία (01) σορός γυναίκας και μία (01) σορός αγοριού, αγνώστων λοιπών στοιχείων, στην θαλάσσια περιοχή νότιων ακτών ν. Φαρμακονησίου.
   Οι ανωτέρω σοροί, οι οποίες βρίσκονται σε κατάσταση προχωρημένης σήψης, μεταφέρθηκαν και φυλάσσονται στο Κρατικό Θεραπευτήριο – Κέντρο Υγείας Λέρου, ενώ πρόκειται να μεταφερθούν στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Δωδεκανήσου, προς διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.
   Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
 
                                                                                 *****
    Στον εντοπισμό και τη διάσωση εξήντα ενός (61) αλλοδαπών προσφύγων, στην ανάσυρση της σορού ενός 2χρονου αγοριού και τη σύλληψη του 58χρονου αλλοδαπού διακινητή τους προέβησαν, μεσημβρινές ώρες χθες, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
   Ειδικότερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Χίου από το στρατιωτικό παρατηρητήριο “ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ”, για την ύπαρξη ξύλινου σκάφους, με ικανό αριθμό επιβαινόντων, το οποίο είχε προσαράξει σε βραχώδη περιοχή βόρεια του Φανού της Νήσου “ΠΑΝΑΓΙΑΣ”, με αποτέλεσμα την ανατροπή του και την πτώση των επιβαινόντων στη θάλασσα.
   Άμεσα στο σημείο μετέβησαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., τα οποία εντόπισαν τους ανωτέρω να έχουν εξέλθει στην ξηρά, ενώ ευρέθη επί της ακτής η σορός του ανήλικου αγοριού που αρχικώς αγνοείτο.
   Οι παραπάνω συνελήφθησαν για παράνομη είσοδο στη χώρα, ενώ από τους αλλοδαπούς πρόσφυγες υποδείχθηκε ένας 58χρονος αλλοδαπός ως ο χειριστής του σκάφους, ο οποίος και συνελήφθη για τη μεταφορά των αλλοδαπών, παράνομη είσοδο στη χώρα καθώς και για ανθρωποκτονία από αμέλεια. 
   Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στο σορό του αγοριού.
 
                                                                                  *****
    Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, διεκομίσθη απογευματινές ώρες χθες, από το λιμάνι Πίσω Αετού Ιθάκης στο λιμάνι Σάμης Κεφαλληνίας, με το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΧΡΙΣΤΙΝΑ» Ν. Ιθάκης 461, 80χρονη, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.  
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL