Εντοπισμός και σύλληψη αλλοδαπών προσφύγων και του αλλοδαπού διακινητή τους στο Αγαθονήσι - Ανεύρεση σορού στους Φούρνους -

Εντοπισμός  και σύλληψη αλλοδαπών προσφύγων και του αλλοδαπού διακινητή τους στο Αγαθονήσι -   Ανεύρεση σορού στους Φούρνους  - Εκδήλωση μικρής έκτασης πυρκαγιάς στην κουζίνα Ε/Γ – Ο/Γ πλοίου στην Ηγουμενίτσα - Εντοπισμός και διασώσεις αλλοδαπών προσφύγων στη Σάμο και στη Μήθυμνα – Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στην Κέρκυρα  - Διακομιδή ασθενούς
 
Στον εντοπισμό και τη σύλληψη δεκαπέντε (15) αλλοδαπών προσφύγων καθώς και του 39χρονου αλλοδαπού διακινητή τους,  προέβησαν βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά ν. Αγαθονησίου, ταχύπλοο πολυεστερικό σκάφος να αποβιβάζει  ικανό αριθμό αλλοδαπών προσφύγων.
Ανωτέρω σκάφος ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη ο 39χρονος αλλοδαπός χειριστής του, ο οποίος αφού μεταφέρθηκε στο λιμένα Αγαθονησίου συνελήφθη, καθώς επίσης και οι δεκαπέντε (15) αλλοδαποί πρόσφυγες, οι οποίοι εντοπίστηκαν στις  ακτές και στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων.
Από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Πυθαγόρειου του Λιμεναρχείου Σάμου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω ταχύπλοο.
*****
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Φούρνων, πρωινές ώρες σήμερα,  για την ύπαρξη σορού γυναικός, στην παραλία «ΚΑΛΑΜΟΣ» βόρεια ν. Φούρνων.
Στο σημείο έσπευσαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής όπου διαπίστωσαν την ύπαρξη σορού, 16χρονης αλλοδαπής .
Ανωτέρω σορός μεταφέρθηκε στο νεκροθάλαμο του δήμου Φούρνων Κορσεών, ενώ παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.
Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Φούρνων .
*****
Ενημερώθηκαν, πρωινές ώρες σήμερα οι Λιμενικές Αρχές Ηγουμενίτσας και Πάτρας από τον πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ «CRUISE EUROPA» σημαίας Ιταλίας, ότι κατά τη διάρκεια του πλου από Ανκόνα Ιταλίας προς λιμένες Ηγουμενίτσας – Πάτρας με επτακόσιους ογδόντα ένα (781) επιβάτες,  υπήρξε καπνός στο χώρο της κουζίνας, πιθανόν από κάποιο βραστήρα, ενώ ενεργοποιήθηκαν τα συστήματα ψεκασμού (SPRINGLER) καθώς και όλες οι διαδικασίες αντιμετώπισης πυρκαγιάς του πλοίου και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα το πρόβλημα επιλύθηκε.
Από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και το «CRUISE EUROPA» κατέπλευσε στο λιμάνι Ηγουμενίτσας όπου του απαγορεύτηκε ο απόπλους του από την οικεία Λιμενική Αρχή, ενώ μετά από επιθεώρηση επιθεωρητών PSC Κ.Λ.Ηγουμενίτσας και κατόπιν προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, το  «CRUISE EUROPA» απέπλευσε για λιμένα Πάτρας. 
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.
*****
Στον εντοπισμό και τη διάσωση πενήντα τεσσάρων (54) αλλοδαπών προσφύγων προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά ν. Σάμου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων σε δυσχερή θέση.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω αλλοδαπών προσφύγων, οι οποίοι αφού μεταφέρθηκαν στο λιμένα Βαθέος, συνελήφθησαν διότι στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου.
*****
Στον εντοπισμό και τη διάσωση σαράντα επτά (47) αλλοδαπών προσφύγων προέβη, πρωινές ώρες σήμερα, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο ευρίσκετο σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης θαλάσσια σύνορα ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2015''..
Συγκεκριμένα, ανωτέρω πλωτό εντόπισε στη εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή ''ΣΥΚΑΜΙΑΣ'' ν. Λέσβου,  πνευστή ακυβέρνητη λέμβο με αλλοδαπούς επιβαίνοντες.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω αλλοδαπών προσφύγων, οι οποίοι αφού μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μήθυμνας, συνελήφθησαν διότι στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων.
Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Μήθυμνας.
*****
Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, επί της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου στην Κέρκυρα, όταν μοτοποδήλατο με οδηγό έναν  24χρονο και συνεπιβάτη μία 26χρονη, ξέφυγε της πορείας του και προσέκρουσε σε δύο Ε.Ι.Χ. οχήματα τα οποία βρίσκονταν σταθμευμένα, προκαλώντας τους υλικές ζημιές και στη συνέχεια ανετράπη στο οδόστρωμα. 
Από την σύγκρουση – πτώση τραυματίστηκε η 26χρονη, η οποία μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γ.Ν. Κέρκυρας όπου παραμένει για περαιτέρω νοσηλεία.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη αρχικά ο 24χρονος, διότι σε έλεγχο μέθης με ηλεκτρονική συσκευή διαπιστώθηκε η ύπαρξη οινοπνεύματος στον οργανισμό του άνω του επιτρεπτού ορίου, ο οποίος κατόπιν προφορικής εντολής κ. Εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, διεκομίσθη μεσημβρινές ώρες σήμερα, από το λιμάνι Πίσω Αετού Ιθάκης στο λιμάνι Σάμης Κεφαλληνίας, με το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΧΡΙΣΤΙΝΑ» Ν. Ιθάκης 461, 64χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.  
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL