Θάνατος ανήλικης αλλοδαπής στην Σάμο -

Θάνατος ανήλικης αλλοδαπής στην Σάμο - Βύθιση Ρ/Κ πλοίου στην Τήνο - Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών προσφύγων στη Λέσβο -Διακομιδή ασθενούς

 

 

 

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Σάμου για τον τραυματισμό 10χρονης αλλοδαπής έξωθεν περίφραχτου χώρου εμπορικού λιμένα Μαλαγαρίου Σάμου.

Συγκεκριμένα, ανυψωτικό - περονοφόρο όχημα με οδηγό έναν 48χρονο που κινούνταν προς την έξοδο του λιμένα, παρέσυρε την 10χρονη αλλοδαπή η οποία διερχόταν κάθετα το οδόστρωμα.

Το ανήλικο κορίτσι μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο της Σάμου με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Ο οδηγός του οχήματος προσήχθη στον Εισαγγελέα κατά την αυτόφωρη διαδικασία.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου.

 

*****

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Τήνου, πρώτες πρωινές ώρες χθες, από τον Πλοίαρχο του Ρ/Κ ''ΡΑΦΗΝΑ'' Ν.Σάμου 333, ότι βυθίστηκε λόγω εισροής υδάτων στη θαλάσσια περιοχή πλησίον του λιμενοβραχίονα Τήνου κατά τη διαδικασία πρόσδεσής του.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ενώ έχει προκληθεί μικρής έκτασης ρύπανση για την οποία έχει τοποθετηθεί πλωτό φράγμα από τα στελέχη της Λιμενικής Αρχής Τήνου,

Προανάκριση διενεργείται από την Λιμενική Αρχή Τήνου.

 

*****

Στον εντοπισμό και τη διάσωση  πενήντα εννέα (59) αλλοδαπών  προσφύγων προέβη, πρωινές ώρες χθες, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης θαλάσσια σύνορα ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2015''.

Συγκεκριμένα, το παραπάνω σκάφος, εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή αεροδρομίου ν. Λέσβου, ακυβέρνητη πνευστή λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ανωτέρω πλωτού προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω αλλοδαπών, οι οποίοι αφού μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μήθυμνας, συνελήφθησαν διότι στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

 

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, διεκομίσθη πρώτες βραδινές ώρες χθες, από το λιμάνι της Μυκόνου στο λιμάνι  της Σύρου, με το Ε/Γ-Δ/Ρ «ΜΥΚΟΝΟΣ ΕΞΠΡΕΣ» Ν.Π. 1140, 85χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.  

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL