Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών προσφύγων στη Χίο -

Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών προσφύγων στη Χίο - Πτώση οχήματος στη θάλασσα στο νότιο Πήλιο - Απαγόρευση απόπλου σε Φ/Γ πλοίο ξένης σημαίας στην Καλαμάτα - Διακομιδές ασθενών

 

Στον εντοπισμό και τη διάσωση πενήντα ενός (51) αλλοδαπών προσφύγων προέβη, πρωινές ώρες χθες, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο ευρίσκετο σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΤΑΧΕΙΑ ΕΠΕΜΒΑΣΗ''.

Συγκεκριμένα, ανωτέρω πλωτό εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή ν. Χίου, πνευστή λέμβο σε δυσχερή θέση, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω αλλοδαπών προσφύγων, οι οποίοι αφού μεταφέρθηκαν στο λιμένα Χίου, συνελήφθησαν διότι στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου.

 

*****

 

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Βόλου, για περιστατικό πτώσης Ι.Χ.Ε. οχήματος στη θαλάσσια περιοχή ''ΜΗΛΙΝΑΣ'' του Δήμου Νότιου Πηλίου Ν. Μαγνησίας, με οδηγό και μοναδικό επιβαίνων έναν 38χρονο.

Στο σημείο μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής όπου διαπίστωσαν ότι ο ανωτέρω οδηγός είχε εξέλθει του οχήματος με τη συνδρομή περαστικών, ενώ μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Αργαλάστης για την παροχή των πρώτων βοηθειών και στη συνέχεια διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, όπου παραμένει νοσηλευόμενος.

Σύμφωνα με δήλωση του 38χρονου οδηγού, η πτώση του οχήματος ήταν αποτέλεσμα εκτροπής της πορείας του, ενώ αφού διέσχισε το αντίθετο ρεύμα, κατέληξε να πέσει από γκρεμό ύψους περίπου 500 μέτρων και να καταλήξει στη θάλασσα σε βάθος περίπου μισού μέτρου.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, ενώ το Ι.Χ.Ε. όχημα ανελκύστηκε χωρίς να προκληθεί θαλάσσια ρύπανση.

 

*****

 

Στο μέτρο της κράτησης τέθηκε το M/V ''ARFETISALLE'' σημαίας Democracy Republic of Conco, βραδινές ώρες χθες, από τη Λιμενική Αρχή Καλαμάτας.

Ειδικότερα, κατόπιν επιθεώρησης που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε μεγάλος αριθμός ελλείψεων – παρατηρήσεων που καταγράφηκαν για την ασφάλεια του πλοίου και των επιβαινόντων, ενώ σύμφωνα με τις διαδικασίες του PARIS M.O.U. επιβλήθηκε το μέτρο της κράτησης – απαγόρευσης απόπλου (DETENTION).

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας που διενεργεί την προανάκριση, κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

 

*****

 

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, βραδινές ώρες χθες, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

  • 4χρονης από το λιμένα Πίσω Αετού Ιθάκης στο λιμένα Αστακού Αιτωλοακαρνανίας, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΧΡΙΣΤΙΝΑ'' Ν. Ιθάκης 461 και

  • 57χρονου από το λιμένα Κέρκυρας στο λιμένα Ηγουμενίτσας, με το Ε/Γ-Ο/Γ ''ΚΕΡΚΥΡΑ'' Ν.Π. 10093.

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL