Μη προσέγγιση Ε/Γ- ΚΑΤ «ΣΟΥΠΕΡ ΤΖΕΤ» στη Μήλο

Μη προσέγγιση Ε/Γ- ΚΑΤ «ΣΟΥΠΕΡ ΤΖΕΤ» στη Μήλο λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών –  Εντοπισμός αγνοούμενου υποβρύχιου αλιέα στην Κόρινθο – Σύλληψη παράνομων μεταναστών στην Πάτρα και την Ηγουμενίτσα – Ανεύρεση όπλου στην Κόρινθο

 

Η Λιμενική Αρχή Μήλου, ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες, ότι η προσέγγιση του        Ε/Γ-ΚΑΤ «ΣΟΥΠΕΡ ΤΖΕΤ» Ν.Π. 10328 στο λιμάνι εκτελώντας προγραμματισμένο δρομολόγιο με ώρα αναχώρησης από τη Μήλο στις 19:45 με προορισμό το λιμάνι του Πειραιά, ήταν επισφαλής λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή.

Στη Μήλο υπήρχαν προς επιβίβαση 44 επιβάτες με προορισμό τον Πειραιά, εκ των οποίων οι 22 προωθήθηκαν με το Ε/Γ-Ο/Γ «HIGHSPEED5» Ν.Π. 11419 και οι υπόλοιποι 22 με το Ε/Γ-Ο/Γ «SPEEDRUNNERIΙΙ» Ν.Π. 11886, ενώ  δεν υπήρχαν επιβάτες προς αποβίβαση.

====================

Βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Κορίνθου ενημερώθηκε ότι αγνοείτο 36χρονος υποβρύχιος αλιέας, στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή εκβολών λίμνης Βουλιαγμένης Κορινθιακού κόλπου.

Άμεσα, ξεκίνησαν έρευνες από ξηράς με όχημα και δια θαλάσσης με  πλωτό περιπολικό Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ αντίστοιχα.

Λίγο αργότερα, ο 36χρονος εντοπίστηκε στην ανωτέρω περιοχή, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής, καλά στην υγεία του.

====================

Συνελήφθησαν, χθες σε τέσσερα περιστατικά, στο νέο λιμένα Πάτρας από προσωπικό της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών /Τμήμα Αλλοδαπών, πριν την επιβίβασή τους σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοία με προορισμό την Ιταλία, έξι αλλοδαποί, διότι κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Προανακρίσεις κατά την αυτόφωρη διαδικασία και για τα τέσσερα περιστατικά, διενεργούνται από τη Λιμενική Αρχή Πάτρας.

 

====================

 

Συνελήφθη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, 39χρονος αλλοδαπός οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος, διότι σε έλεγχο που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε εντός του οχήματός του, δύο αλλοδαπούς, στερούμενους ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα και οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, ενώ το ΙΧ.Ε. όχημα κατασχέθηκε.

====================

 

Βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Κορίνθου ενημερώθηκε από λουόμενο για ανεύρεση όπλου στη θαλάσσια περιοχή μπροστά από το ξενοδοχείο ΠΕΥΚΑΚΙ Λουτρακίου.

Στελέχη Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. έσπευσαν στο σημείο, διαπιστώνοντας ότι επρόκειτο πιθανόν για οπλοπολυβόλο, σε κατάσταση οξείδωσης, το οποίο μεταφέρθηκε στο Λιμενικό κατάστημα, ενώ πρόκειται να παραδοθεί σε συνεργαζόμενη Υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ. για περαιτέρω εξέταση.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Κορίνθου.

 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL