Συνέχεια ενημέρωσης για την ευρείας κλίμακας επιχείρηση έρευνας διάσωσης αλλοδαπών προσφύγων και περισυλλογή σορών στη Σάμο -

Συνέχεια ενημέρωσης για την ευρείας κλίμακας επιχείρηση έρευνας  διάσωσης αλλοδαπών προσφύγων και περισυλλογή σορών στη Σάμο -   Σύλληψη αλλοδαπού διακινητή στη Λέρο - Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών προσφύγων στη Μήθυμνα – Διακομιδή ασθενούς
 
Συνέχεια ενημέρωσης:
 
Από την προανάκριση που διενεργεί το Λιμεναρχείο Σάμου για το ναυάγιο ξύλινου σκάφους, που συνέβη την 27η Ιανουαρίου, στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Σάμου, διαπιστώθηκε ότι ένας εκ των διασωθέντων φέρεται ως ο διακινητής-χειριστής του σκάφους και συνελήφθη.
Οι έρευνες για τυχόν αγνοούμενους συνεχίζονται, ενώ εξελίξεις θα γνωστοποιηθούν με νεότερο Δελτίο Τύπου.
 
*****
 
Συνελήφθη, πρωινές ώρες χθες, ένας 20χρονος αλλοδαπός, μετά τη μεταφορά του από το λιμένα Φαρμακονησίου στο λιμένα Λέρου, διότι υποδείχθηκε από αλλοδαπούς πρόσφυγες ως ο διακινητής-χειριστής του σκάφους, που τους είχε νωρίτερα αποβιβάσει σε ακτή του Φαρμακονησίου. 
Από τη Λιμενική Αρχή Λέρου που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκε το σκάφος, το οποίο είχε στη διακυβέρνησή του ο φερόμενος διακινητής.
 
*****
Στον εντοπισμό και τη διάσωση εκατόν τριάντα επτά (137) αλλοδαπών προσφύγων προέβησαν, πρωινές ώρες χθες, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος ΛΣ-ΕΛΑΚΤ εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή ''ΛΑΜΝΑΣ'' ν. Λέσβου, ξύλινο σκάφος, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων, σε δυσχερή θέση.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του περιπολικού με τη συνδρομή και δεύτερου περιπολικού σκάφους,  προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω αλλοδαπών προσφύγων, οι οποίοι αφού μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μήθυμνας, συνελήφθησαν διότι στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Μήθυμνας.
 
*****
Στον εντοπισμό και τη διάσωση πενήντα οκτώ (58) αλλοδαπών προσφύγων προέβησαν, πρωινές ώρες χθες, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή ''ΛΑΜΝΑΣ'' ν. Λέσβου, πνευστή λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων, σε δυσχερή θέση.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του περιπολικού,  προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω αλλοδαπών προσφύγων, οι οποίοι αφού μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μήθυμνας, συνελήφθησαν διότι στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Μήθυμνας.
 
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, διεκομίσθη πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από το λιμένα Ίου  στο λιμένα Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙΙΙ» Ν.Ν. 62, 83χρονος, ο  οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης. 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL