Εθιμοτυπική επίσκεψη των Αρχηγών της Λιθουανικής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής στην Ελλάδα

Εθιμοτυπική επίσκεψη των Αρχηγών της Λιθουανικής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής στην Ελλάδα

Εθιμοτυπική επίσκεψη των Αρχηγών της Λιθουανικής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής, συνοδευόμενοι από τον Επικεφαλής του Τομέα Διεθνούς Συνεργασίας πραγματοποιήθηκε το χρονικό διάστημα από 25/08 έως 27/08 στην Ελλάδα.

Κατά την εθιμοτυπική αυτή επίσκεψη η Λιθουανική αντιπροσωπεία μετέβη στη νήσο Σάμο, όπου επισκέφτηκε τις τοπικές αρχές και τα λιθουανικά επιχειρησιακά μέσα που δραστηριοποιούνται στην περιοχή στο πλαίσιο της «Μικτής Ευρωπαϊκής Επιχείρησης Ποσειδών 2011» που συντονίζεται από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για τη φύλαξη των Συνόρων (FRONTEX).

Επίσης, κατά τη διάρκεια της μικρής παραμονής της στην Αθήνα, υπήρξε εθιμοτυπική συνάντηση, στο Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στην Ακτή Βασιλειάδη, με τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, ο οποίος ευχαρίστησε την αντιπροσωπεία για τη συμμετοχή της στην μικτή Ευρωπαϊκή Επιχείρηση «ΠΟΣΕΙΔΩΝ» (αεροσκάφη, πλωτά σκάφη και προσωπικό), επισημαίνοντας παράλληλα τον ευρωπαϊκό χαρακτήρα του φαινομένου της παράνομης μετανάστευσης δεδομένου ότι ο κύριος όγκος των παράνομα μετακινούμενων μεταναστών έχουν ως τελικό προορισμό έτερα κράτη της Ε.Ε. και όχι την Ελλάδα.

Η επίσκεψη της Λιθουανικής αντιπροσωπείας στο Αρχηγείο Λ.Σ. -ΕΛ.ΑΚΤ. ολοκληρώθηκε με περιήγηση στο ΕΚΣΕΔ, στο ΚΕΠΙΧ και στο Επιχειρησιακό Γραφείο – Παράρτημα της FRONTEX- που φιλοξενείται στον Πειραιά.

Φωτογραφίες από την επίσκεψη βρίσκονται στην ηλεκτρονική σελίδα www.hcg.gr   

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL