Ι/Φ σκάφος σε δυσχερή θέση στη Σάμο

Ι/Φ σκάφος σε δυσχερή θέση στη Σάμο – Μεταφορά ασθενούς

Μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Σάμου, ότι το Ι/Φ «FORTUNE» σημαίας Τουρκίας, βρίσκεται σε δυσχερή θέση, λόγω βλάβης, πλησίον βραχονησίδας Καραβόπετρα νότια ν.Σάμου.

Άμεσα έσπευσαν προς εντοπισμό ανωτέρω σκάφους και παροχή συνδρομής λετονικό περιπολικό σκάφος, που συμμετέχει σε επιχειρήσεις φύλαξης των θαλασσίων συνόρων μας υπό τον συντονισμό του οργανισμού  FRONTEXκαθώς και πλωτά περιπολικά του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., διαπιστώνοντας ότι το ανωτέρω σκάφος έχει αγκυροβολήσει στην περιοχή Καραβόπετρας Ηραίου ν.Σάμου, με έξι αλλοδαπούς επιβαίνοντες, καλά στην υγεία τους.

Στις 16:10 το «FORTUNE» κατέπλευσε αυτοδύναμα, συνοδεία πλωτού περιπολικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, στο λιμένα Πυθαγορείου, όπου προσέδεσε με ασφάλεια.

Από τη Λιμενική Αρχή Πυθαγορείου απαγορεύτηκε ο απόπλους του «FORTUNE» μέχρι αποκατάστασης της ζημιάς και προσκόμισης πιστοποιητικού αξιοπλοΐας.

===========================

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, μεταφέρθηκε απογευματινές ώρες σήμερα, από το λιμάνι της Ανάφης στο λιμάνι Αθηνιού ν.Θήρας, με το Ε/Γ – Τ/Ρ «ΔΕΛΦΙΝΙ ΕΞΠΡΕΣ» Ν.Θ. 39, 47χρονη αλλοδαπή, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL