Συλλήψεις για ναρκωτικά στην Κέρκυρα

Συλλήψεις για ναρκωτικά στην Κέρκυρα – Έρευνες και εντοπισμός αγνοούμενου κολυμβητή στη Μηχανιώνα – Τραυματισμός λουόμενου από Τ/Χ σκάφος στη Σκιάθο – Μηχανική βλάβη Ε/Γ–Δ/Ρ «ΕΞΠΡΕΣ ΕΥΒΟΙΑ» στο Πευκί

 

Συνελήφθησαν, βραδινές ώρες χθες, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Κέρκυρας, ένας 40χρονος και μια 17χρονη, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Συγκεκριμένα, η 17χρονη είχε μεταβεί στην οικεία του ανωτέρω, στην περιοχή «ΑΦΡΑ», από τον οποίο και παρέλαβε μια (01) χάρτινη συσκευασία με χασίς μεικτού βάρους 2 γραμμαρίων, όπου και συνελήφθη.

Σε περαιτέρω έλεγχο, ο 40χρονος βρέθηκε να κατέχει μια (01) πλαστική συσκευασία η οποία περιείχε ακατέργαστη ινδική κάνναβη μεικτού βάρους 6 γραμμαρίων και μια (01) πλαστική συσκευασία που περιείχε ηρωίνη μεικτού βάρους 0,9 γραμμαρίων. 

Ακολούθησε νομότυπη κατ’ οίκον έρευνα, παρουσία Δικαστικής Λειτουργού, όπου βρέθηκαν ένα κουταλάκι πιθανόν με υπολείμματα ηρωίνης, μια συσκευασία αλουμινίου μπύρας, η οποία περιείχε υπολείμματα πιθανόν ηρωίνης και μία πλαστική συσκευασία με σπόρους ινδικής κάνναβης.

Επίσης, στον προαύλιο της οικείας του βρέθηκε ένα δενδρύλλιο κάνναβης ύψους 50 εκατοστών και βάρους 8 γραμμαρίων καθώς και μια (01) πλαστική συσκευασία, η οποία περιείχε ακατέργαστη ινδική κάνναβη μεικτού βάρους 564 γραμμαρίων.

Οι ανωτέρω συλληφθέντες κρατούνται στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας και σχηματίζεται η εις βάρος τους δικογραφία, ενώ οι ανωτέρω ναρκωτικές ουσίες κατασχέθηκαν.

===================

Απογευματινές ώρες χθες, το Α’ Λιμενικό Τμήμα Νέας Μηχανιώνας, ενημερώθηκε για περιστατικό 26χρονου αγνοούμενου αλλοδαπού κολυμβητή, στη θαλάσσια περιοχή του Αλιευτικού Καταφυγίου Νέας Μηχανιώνας.

Άμεσα, κατόπιν ενεργειών του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης και σε συνεργασία με την τοπική Λιμενική Αρχή και το Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης, ξεκίνησαν έρευνες από ξηράς, ενώ στο σημείο έσπευσαν πλωτό περιπολικό Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., οκτώ ιδιωτικά σκάφη και ένας ιδιώτης δύτης.

Ο 26χρονος εξήλθε από τη θάλασσα στην ανωτέρω περιοχή βραδινές ώρες χθες και εντοπίσθηκε, ενώ στη συνέχεια διεκομίσθη στο τοπικό Κέντρο Υγείας, για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Προανάκριση διενεργείται από το Α’ Λιμενικό Τμήμα Νέας Μηχανιώνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης. 

===================

Βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Σκιάθου, ενημερώθηκε, για περιστατικό τραυματισμού 64χρονου αλλοδαπού κολυμβητή, από ταχύπλοο σκάφος αναψυχής, που χειριζόταν 44χρονος αλλοδαπός, στη θαλάσσια περιοχή «ΚΟΛΙΟΣ».

Ο 64χρονος, μεταφέρθηκε αρχικά σύμφωνα με δήλωσή του, από τον 44χρονο κυβερνήτη του ταχυπλόου σκάφους στο τοπικό Κέντρο Υγείας, όπου διαπιστώθηκε ότι είχε υποστεί θλαστικό τραύμα δεξιού αντιβραχίονα, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε με το Ε/Γ–Τ/Ρ«ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ» Ν.Σ. 148 στο λιμάνι Πλατανιάς Μαγνησίας και ακολούθως διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Βόλου, για περαιτέρω νοσηλεία.

Προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σκιάθου.

===================

Αύξηση θερμοκρασίας της δεξιάς κύριας μηχανής, παρουσίασε, βραδινές ώρες χθες, το Ε/Γ–Δ/Ρ «ΕΞΠΡΕΣ ΕΥΒΟΙΑ» Ν.Π. 10125, πριν τον κατάπλου του στο λιμάνι Πευκίου, κατά τη διάρκεια προγραμματισμένου δρομολογίου (Σκιάθος – Πευκί).

Οι 7 επιβάτες αποβιβάσθηκαν με ασφάλεια ενώ από το Λιμενικό Σταθμό Πευκίου, απαγορεύθηκε ο απόπλους του «ΕΞΠΡΕΣ ΕΥΒΟΙΑ» μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη και να ελεγχθεί από τοπικό κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων.

 

 

 

 

Σχετικά αρχεία: 

Wildcard SSL