Σύλληψη για λαθραία τσιγάρα στην Ηγουμενίτσα – Διάσωση προσφύγων και σύλληψη του αλλοδαπού διακινητή τους στη Χίο

Σύλληψη για λαθραία τσιγάρα στην Ηγουμενίτσα – Διάσωση προσφύγων και σύλληψη του αλλοδαπού διακινητή τους στη Χίο – Ανεύρεση πυροκροτητών στην Κέρκυρα – Διακομιδές ασθενών
 
Στη σύλληψη ενός 35χρονου αλλοδαπού για παράβαση των διατάξεων του Ν.2960/2001 ''Περί Εθνικού και Τελωνειακού Κώδικα'' προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, σε γενόμενο έλεγχο σε Φ/Γ όχημα με επικαθήμενο, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, βρέθηκαν κρυμμένα ανάμεσα από την ταπετσαρία και το σασί του τράκτορα, τετρακόσια δεκαεννέα (419) πακέτα τσιγάρων διαφόρων επωνυμιών, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης, με σκοπό ο ανωτέρω να τα μεταφέρει λάθρα στο εξωτερικό.
Από τη Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν οι ανωτέρω ποσότητες τσιγάρων καθώς και το προαναφερθέν Φ/Γ όχημα.
*****
Στον εντοπισμό και τη διάσωση σαράντα έξι (46) προσφύγων προέβησαν, πρωινές ώρες χθες, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, καθώς και στη σύλληψη του 34χρονου αλλοδαπού διακινητή τους.
Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της ν. Παναγιάς Οινουσσών Χίου, πνευστό ταχύπλοο σκάφος άνευ φωτισμού με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων, το οποίο ακινητοποιήθηκε κατόπιν καταδίωξης.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω επιβαινόντων, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Χίου, ενώ παράλληλα συνελήφθη ο 34χρονος αλλοδαπός χειριστής του σκάφους που τους μετέφερε, ως  διακινητής αυτών.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκε το ανωτέρω ταχύπλοο σκάφος.
*****
Παραδόθηκε στη Λιμενική Αρχή Κέρκυρας, μεσημβρινές ώρες χθες, από αλλοδαπό ιδιώτη,  μία κυλινδρική πλαστική συσκευασία, περιέχουσα τριάντα (30) ηλεκτρικούς πυροκροτητές, την οποία ο ανωτέρω είχε εντοπίσει στην παραλία Γλυφάδας Κέρκυρας.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση ενημερώθηκε η Διεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας για την αποστολή Κλιμακίου Πυροτεχνουργών προς εξέταση των ανωτέρω υλικών.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, βραδινές ώρες χθες, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης: 
80χρονης από το λιμένα Καμαριώτισσας Σαμοθράκης στο λιμένα Αλεξανδρούπολης, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,   
54χρονης από το λιμένα Σερίφου στο λιμένα Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙΙΙ'' Ν.Ν. 62 και
82χρονης από το λιμένα Πάρου στο λιμένα Σύρου, με το Ε/Γ-Δ/Ρ ''ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ ΣΤΑΡ'' Ν. Πάρου 77.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL