Ακυβερνησία Ι/Φ σκάφους στο Ρέθυμνο – Βλάβη Ε/Γ-Υ/Γ στην Καβάλα – Μηχανική βλάβη τζετ σκι στη Ραφήνα

 Ακυβερνησία Ι/Φ σκάφους στο Ρέθυμνο – Βλάβη Ε/Γ-Υ/Γ στην Καβάλα – Μηχανική βλάβη τζετ σκι στη Ραφήνα
 
Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ρεθύμνου, για περιστατικό ακυβερνησίας του Ι/Φ σκάφους «ΣΠΕΤΣΕΣ» σημαίας Βελγίου, στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά του λιμένα Ρεθύμνου, με δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες. 
Άμεσα στην περιοχή έσπευσαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και το Ε/Γ – Τ/Ρ σκάφος «ΚΑΘΥ» Ν.Π. 67 τα οποία και εντόπισαν το ανωτέρω ιστιοφόρο.
Το «ΣΠΕΤΣΕΣ», το οποίο είχε αποπλεύσει από λιμένα Χανίων με προορισμό το Ρέθυμνο, υπέστη ζημιά στα ιστία και η μηχανή ετέθη εκτός λειτουργίας λόγω εμπλοκής σχοινιών στην προπέλα, ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια από το Ε/Γ – Τ/Ρ σκάφος «ΚΑΘΥ», συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στη  μαρίνα Ρεθύμνου,  με τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους.
Από το Λιμεναρχείο Ρεθύμνου απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω Ι/Φ σκάφους μέχρι αποκαταστάσεως της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας. 
*****
Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα,η Λιμενική Αρχή Καβάλας,  από τον πλοίαρχο του Ε/Γ - Υ/Γ “ΗΛΙΔΑ ΙΙ” Ν.Κ. 43, ότι κατά τη διάρκεια του προγραμματισμένου δρομολογίου του από λιμένα Πρίνου Θάσου  για Καβάλα, με δώδεκα (12) επιβάτες, παρατηρήθηκε δυσλειτουργία στην αριστερή κύρια μηχανή.
Το πλοίο κατέπλευσε αυτοδύναμα στο λιμάνι της Καβάλας και αποβίβασε με ασφάλεια τους επιβάτες του.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω πλοίου μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο οργανισμό.
*****
Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ραφήνας σχετικά με ακυβερνησία ΤΖΕΤ ΣΚΙ λόγω μηχανικής βλάβης πλησίον της παραλίας «ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ» Αρτέμιδος.
Άμεσα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. έσπευσε στην περιοχή όπου εντόπισε το σκάφος «ΝΑΝ» Τ.Θ. 2292 ανάμεσα στην παραλία «ΜΑΡΙΚΕΣ» Ραφήνας και «ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ» Αρτέμιδος. 
Το Π.Λ.Σ.   περισυνέλεξε τους 2 επιβαίνοντες του και τους μετέφερε στην παραλία «ΜΑΡΙΚΕΣ» Ραφήνας καλά στην υγεία τους.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL