Εντοπισμός και σύλληψη αλλοδαπών διακινητών προσφύγων στη Χίο -

Εντοπισμός και σύλληψη αλλοδαπών διακινητών προσφύγων στη Χίο - Θάνατος ανδρός αγνώστων λοιπών στοιχείων στη Βούλα - Θάνατος επιβάτη Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στην Ηγουμενίτσα

 

Δύο (02) αλλοδαποί διακινητές ηλικίας 26 και 24 ετών, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από πλήρωμα πλοίου ανοιχτής θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Συγκεκριμένα, ανωτέρω πλοίο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. σε συνεργασία με το στρατιωτικό φυλάκιο ''ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ'', εντόπισε πολυεστερικό ταχύπλοο σκάφος από το οποίο αποβιβάζονταν επί της νήσου Παναγιάς Οινουσσών Χίου, είκοσι τρεις (23) πρόσφυγες.

Ανωτέρω σκάφος ακινητοποιήθηκε κατόπιν καταδίωξης, ενώ συνελήφθησαν οι δύο (02) αλλοδαποί χειριστές του, οι οποίοι αναγνωρίστηκαν από τους πρόσφυγες ως οι διακινητές τους.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το εν λόγω σκάφος.

 

*****

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Σαρωνικού, πρωινές ώρες σήμερα, για την ύπαρξη ατόμου χωρίς τις αισθήσεις του στη θαλάσσια περιοχή Βούλας, και συγκεκριμένα σε απόσταση περίπου 30 μέτρων από την ακτή.

Στο σημείο κατέπλευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από το πλήρωμα του οποίου περισυνελέγη άνδρας χωρίς τις αισθήσεις του, αγνώστων λοιπών στοιχείων, ο οποίος στη συνέχεια διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο ''ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ'' Νοσοκομείο Βούλας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Ανωτέρω άνδρας, ηλικίας περίπου 30-40 ετών, ύψους περίπου 1,70cm και με μαύρα μαλλιά, έφερε μπλε πουκάμισο και εσώρουχα, ενώ ανήκει πιθανόν στην ασιατική φυλή.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σαρωνικού.

 

*****

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας, βραδινές ώρες χθες, από το ναυτικό πράκτορα του Ε/Γ-Ο/Γ ''CRUISE OLYMPIA'' σημαίας Ιταλίας, για περιστατικό θανάτου 76χρονου επιβάτη, που έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια του πλου από λιμένα Αγκώνα Ιταλίας προς λιμένα Ηγουμενίτσας.

Ο θάνατος του ανωτέρω διαπιστώθηκε από Ιατρό του πλοίου, ενώ με τον κατάπλου, πρωινές ώρες σήμερα, η σορός του μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας και στη συνέχεια στο εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας της Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL