Εντοπισμός και διασώσεις προσφύγων στη Μυτιλήνη -

Εντοπισμός και διασώσεις προσφύγων στη Μυτιλήνη -  Σύλληψη για κλοπή στον Πειραιά -  Αλιευτικός έλεγχος στη Μυτιλήνη – Διακομιδή ασθενών

 

 

Στον εντοπισμό και τη διάσωση πενήντα επτά (57) προσφύγων προέβησαν, πρωινές ώρες της 27-05-16, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή “ΑΓΡΕΛΙΑΣ” ν. Λέσβου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό επιβαινόντων.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του περιπολικού προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των προσφύγων, οι οποίοι παραδόθηκαν στο λιμένα Μυτιλήνης.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

 

 

Επίσης, στον εντοπισμό και τη διάσωση πενήντα (50) προσφύγων προέβη, πρωινές ώρες χθες, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΤΑΧΕΙΑ ΕΠΕΜΒΑΣΗ''.

Συγκεκριμένα, το ανωτέρω πλωτό εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή “ΣΥΚΑΜΙΝΕΑΣ” ν. Λέσβου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό επιβαινόντων.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ανωτέρου πλωτού προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των προσφύγων, οι οποίοι παραδόθηκαν στο λιμένα Μυτιλήνης.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

 

*****

 

Για κλοπή συνελήφθη ένας 20χρονος ημεδαπός, πρωινές ώρες σήμερα, από τα στελέχη της Λιμενικής Αρχής Πειραιά.

Συγκεκριμένα, ανωτέρω 20χρονος κατελήφθη να έχει παραβιάσει Ι.Χ.Ε. όχημα δια της θραύσης κρυστάλλων με απώτερο σκοπό την κλόπη του.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

 

*****

 

Μεσημβρινές ώρες σήμερα, κατόπιν ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν στη θαλάσσια περιοχή Σκάλας Νέων Κυδωνιών, από στελέχη του γραφείου Αλιείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης, βρέθηκε ερασιτέχνης αλιέας να διενεργεί υποβρύχια αλιεία σε απαγορευμένη χρονικά περίοδο και να έχει αλιεύσει συνολικά δεκατέσσερα (14) κιλά χταπόδια αντί του νόμιμου ορίου των πέντε (05) κιλών.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή βεβαιώθηκαν αλιευτικές παραβάσεις κατά του παραβάτη και κατασχέθηκε το ανωτέρω αλίευμα.

 

*****

 

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, διεκομίσθησαν μεσημβρινές ώρες σήμερα, από το λιμάνι της Καμαριώτισσας στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., 25χρονη και 86χρονος, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL