Προσάραξη σκάφους στην Λευκάδα- Ακυβερνησία σκάφους στη Νάξο - Θάνατος λουόμενης στα Χανιά – Σύλληψη αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα

Προσάραξη σκάφους στην Λευκάδα- Ακυβερνησία σκάφους στη Νάξο - Θάνατος λουόμενης στα Χανιά – Σύλληψη αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα

Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Λευκάδας από τον Πλοίαρχο του C/V “ONE SHOT OF COWES” σημαίας Αγγλίας ότι απερχόμενο από λιμένα Λευκάδας με άλλους τρεις (03) επιβαίνοντες προσάραξε σε αβαθή, στην θαλάσσια περιοχή “Κάστρο” ν.Λευκάδας.

Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής όπου με τη συνδρομή των Ε/Π – Α/Κ σκαφών “ΑΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑΣ” Ν.Λ. 131 και “ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ” Σ.Π. 44 το ανωτέρω σκάφος αποκολλήθηκε και με ιδία μέσα κατέπλευσε ασφαλώς στο λιμένα Λευκάδας.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε ρύπανση, ούτε τραυματισμός ενώ από τον Πλοίαρχο γνωστοποιήθηκε ότι δεν υπάρχει εισροή υδάτων.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του C/V “ONE SHOT OF COWES” μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη και να προσκομιστεί βεβαιωτικό αξιοπλοΐας από τον Νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

 

*****

Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Νάξου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης για παροχή συνδρομής στο Ι/Φ σκάφος “CISA” με τρεις (03) επιβαίνοντες λόγω μηχανικής βλάβης πλέει ακυβέρνητο στη θαλάσσια περιοχή νότια ν. Σχοινούσας και αιτεί συνδρομή.

Άμεσα απέπλευσε από ν. Κουφουνησίου το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟΣ” Ν.Ν. 60 το οποίο εντόπισε το ανωτέρω Ι/Φ σκάφος με τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους και το ρυμούλκησε στο λιμένα Κουφονησίου ασφαλώς.

Από τη Λιμενική Αρχή Νάξου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του “CISA” μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη και να προσκομιστεί βεβαιωτικό αξιοπλοΐας από τον Νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

 

*****

Χωρίς τις αισθήσεις της, ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, από τη θαλάσσια περιοχή Γεωργιούπολης Δήμου Αποκορωνού Ν. Χανίων, έμπροσθεν ξενοδοχείου, 72χρονη αλλοδαπή.

Η ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Χανίων όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων, ενώ παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

*****

Δύο (02) αλλοδαποί συνελήφθησαν βραδινές ώρες χθες, εντός του επιβατικού σταθμού λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας από στελέχη του γραφείου ασφαλείας της οικείας  Λιμενικής Αρχής.

Συγκεκριμένα οι ανωτέρω κατείχαν και επέδειξαν πλαστές άδειες διαμονής Δανίας με σκοπό να μεταβούν παράνομα στο εξωτερικό.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL