Εντοπισμός εμπορευματοκιβωτίων με στρατιωτικό υλικό και πυρομαχικά

Εντοπισμός εμπορευματοκιβωτίων με στρατιωτικό υλικό και πυρομαχικά

 

Στο πλαίσιο ανάπτυξης υφιστάμενου σχεδιασμού Διευθύνσεως Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων του Κλάδου Ασφαλείας και Αστυνόμευσης του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και σε συνεργασία με τις Λιμενικές Αρχές Ραφήνας και Πειραιά και το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών – Όπλων του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος/Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής – Αιγαίου, απογευματινές ώρες χθες, εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή στενού Καφηρέα, από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., υπό σημαία Αντίγκουα Μπαρμπούντα Φ/Γ πλοίο, το οποίο διήρχετο με προορισμό την Ουρουγουάη προερχόμενο κατά δήλωση Πλοιάρχου από Μπουργκάς Βουλγαρίας.

Εν λόγω πλοίο συμμορφούμενο με τις οδηγίες του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. κατέπλευσε, βραδινές ώρες χθες, στο Αγκυροβόλιο Πειραιά προς έλεγχο. Από το διενεργηθέντα έλεγχο, προέκυψε ότι το πλοίο μετέφερε δύο (02) εμπορευματοκιβώτια με στρατιωτικό υλικό και πυρομαχικά, τα οποία δε συνοδεύονταν από τα προβλεπόμενα τελωνειακά παραστατικά νόμιμης εξαγωγής από την Ε.Ε., ενώ στερούνταν ειδικής έγκρισης μεταφοράς. Ως εκ τούτου, τα ανωτέρω εμπορευματοκιβώτια δεσμεύτηκαν από στελέχη του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών – Όπλων του Σ.Δ.Ο.Ε./Π.Δ. Αττικής – Αιγαίου.

Διενεργείται προανάκριση από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, ενώ περαιτέρω ενημέρωση πρόκειται παρασχεθεί με νεότερο Δελτίο Τύπου.

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL