Εισροή υδάτων σε Θ/Γ σκάφος στην Πάτρα – Θάνατος λουόμενου στην Κίσσαμο –  Συλλήψεις ημεδαπών στα Χανιά

Εισροή υδάτων σε Θ/Γ σκάφος στην Πάτρα – Θάνατος λουόμενου στην Κίσσαμο – 

 

Συλλήψεις ημεδαπών στα Χανιά

 

Χωρίς τις αισθήσεις του, ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από την θαλάσσια περιοχή “Αγίας Παρασκευής” Φαλασσάρνων Δ. Κισσάμου Χανίων, 70χρονος αλλοδαπός.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα στο Κέντρο Υγείας Κισσάμου όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Κισσάμου, ενώ παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων.

 

*****

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πάτρας από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης για παροχή συνδρομής στο Θ/Γ “ 200 YEARS TOO LATE” σημαίας ΗΠΑ το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή βόρεια Πατραϊκού κόλπου με τέσσερις (04) αλλοδαπούς επιβαίνοντες λόγο εισροής υδάτων.

Άμεσα για την περιοχή απέπλευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., σκάφος Πυροσβεστικής Υπηρεσίας “ΣΚΟΥΡΤΗΣ” για την απάντληση των υδάτων καθώς και το Ρ/Κ “ΑΠΟΛΛΩΝ” Ν.Π. 11144 το οποίο ρυμούλκησε το ανωτέρω Θ/Γ σκάφος συνοδευόμενο από το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και το σκάφος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο νότιο λιμένα Πατρών όπου κατέπλευσε ασφαλώς.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε ρύπανση, ούτε τραυματισμός.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του Θ/Γ “ 200 YEARS TOO LATE” μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη και να προσκομιστεί βεβαιωτικό αξιοπλοΐας από τον Νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

 

*****

Δύο (02) ημεδαποί, ηλικίας 42 και 47 ετών, συνελήφθησαν πρωινές ώρες σήμερα, εντός της χερσαίας ζώνης λιμένα Μαραθίου Ν. Χανίων από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Χανίων.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι οι ανωτέρω διενεργούσαν υπαίθριο στάσιμο εμπόριο στερούμενοι νόμιμης άδειας λειτουργίας και συνελήφθησαν.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων που διενεργεί την προανάκριση, βεβαιώθηκαν παράλληλα διοικητικές παραβάσεις.

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL