Τροχαίο ατύχημα με ελαφρύ τραυματισμό στη Χαλκίδα – Τραυματισμός επιβάτη σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο στην Πάτρα – Προσάραξη Ι/Φ σκάφους στην Κω

Τροχαίο ατύχημα με ελαφρύ τραυματισμό στη Χαλκίδα – Τραυματισμός επιβάτη σε Ε/

 

Γ-Ο/Γ πλοίο στην Πάτρα – Προσάραξη Ι/Φ σκάφους στην Κω – Σύλληψη ημεδαπού

 

στην Ύδρα – Σύλληψη αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα - Διακομιδές ασθενών

 

Ενημερώθηκε πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Χαλκίδας από την Αστυνομική Διεύθυνση Ευβοίας αναφορικά με τροχαίο ατύχημα επί της οδού Μιαούλη.

Άμεσα στο σημείο μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής όπου διαπίστωσαν ότι ένα δίκυκλο όχημα με οδηγό έναν 26χρονο παρέκκλινε της πορεία τους με αποτέλεσμα να συγκρουσθεί με σταθμευμένο Ι.Χ.Ε. Όχημα. Αποτέλεσμα της πρόσκρουσης ήταν ο ελαφρύς τραυματισμός του ανωτέρω οδηγού ο οποίος διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

 

*****

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες, το Β' Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πατρών από τον Ύπαρχο του Ε/Γ – Ο/Γ πλοίου “OLYMPIC CHAMPION” Ν.Χ. 29 το οποίο προέρχονταν από το λιμένα Αγκώνα Ιταλίας για περιστατικό τραυματισμού 75χρονου αλλοδαπού επιβάτη εντός του πλοίου, τριάντα λεπτά πριν τον κατάπλου στον οικείο λιμένα.

Συγκεκριμένα ο ανωτέρω τραυματίστηκε στο αριστερό του πόδι ύστερα από πτώση κατά την κάθοδό του από κλιμακοστάσιο του πλοίου και με τον κατάπλου του πλοίου στο λιμένα Πατρών διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου “Παναγία η Βοήθεια” .

Από την οικεία Λιμενική Αρχή διενεργείται προανάκριση.

 

*****

Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Κω από το οικείο στρατιωτικό παρατηρητήριο για περιστατικό προσάραξης Ι/Φ σκάφους σε αβαθή στην περιοχή “ΑΜΜΟΓΛΩΣΣΑ” ν. Κω.

Άμεσα για την περιοχή απέπλευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο διαπίστωσε πως πρόκειται για το Ι/Φ – Κ/Μ “ΕΡΡΙΚΑ” Ν.Π. 11033 στο οποίο επέβαιναν οκτώ (08) αλλοδαποί καλά στην υγεία τους και είχε ήδη αποκολληθεί με τη συνδρομή του Ι/Φ σκάφους “ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ” Ν.Π. 9549. Το “ΕΡΡΙΚΑ” κατέπλευσε αυτοδύναμα και συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στις εγκαταστάσεις μαρίνας ν.Κω.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω Ι/Φ σκάφους μέχρι να προσκομιστεί βεβαιωτικό αξιοπλοΐας από τον Νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

*****

Συνελήφθη βραδινές ώρες χθες, ο Πλοίαρχος του Φ/Γ-Ο/Γ “ΓΕΩΡΓΙΑ Μ” Ν.Π. 8108 από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ύδρας διότι κατά τον κατάπλου του ανωτέρω πλοίου στον οικείο λιμένα διαπιστώθηκε ότι το είχε υπερφορτώσει .

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση κινήθηκε παράλληλα η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

 

*****

Τρεις (03) αλλοδαποί συνελήφθησαν βραδινές ώρες χθες, εντός του επιβατικού λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας από στελέχη του γραφείου ασφαλείας της οικείας Λιμενικής Αρχής διότι ένας εξ αυτών κατείχε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο και οι υπόλοιποι προσπάθησαν να τον διευκολύνουν και να τον προωθήσουν παράνομα στο εξωτερικό.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, πραγματοποιήθηκαν χθες, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών που έχριζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης,

  • 88χρονου, από το λιμάνι της Νάξου στο λιμάνι της Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙΙ” Ν. Ν. 57,

  • 58χρονης, από το λιμάνι της Λακκί Λέρου στο λιμάνι της Καλύμνου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ.

 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL