Βλάβη πλοίου στη Ραφήνα και στην Πάτρα – Θάνατος ανδρός στη Βουλιαγμένη - Εντοπισμός και διάσωση προσφύγων στη Σάμο –

Βλάβη πλοίου στη Ραφήνα και στην Πάτρα – Θάνατος ανδρός στη Βουλιαγμένη - Εντοπισμός και διάσωση προσφύγων στη Σάμο – Θάνατος αλλοδαπός επιβάτης Κ/Ζ πλοίου στον Πειραιά – Διακομιδή ασθενούς
 
Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ραφήνας, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ – Ο/Γ – Τ/Χ “MASTER JET” σημαίας Κύπρου, το οποίο έπλεε από Τήνο για Ραφήνα με εβδομήντα ένα (71) επιβάτες, εκτελώντας προγραμματισμένο δρομολόγιο από Ίο για Θήρα – Νάξο – Πάρο - Μύκονο - Τήνο – Ραφήνα, ότι παρουσιάστηκε βλάβη στη δεξιά εξωτερική κύρια μηχανή, με αποτέλεσμα να τεθεί, από το πλήρωμα για λόγους ασφαλείας, εκτός λειτουργίας η ανωτέρω μηχανή και να συνεχιστεί ο πλους με τη λειτουργία των υπόλοιπων τριών (03)  κύριων μηχανών.
Το ανωτέρω πλοίο κατέπλευσε αυτοδύναμα στο λιμένα Ραφήνας και αποβίβασε  με ασφάλεια τους επιβάτες του και τα οχήματα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ραφήνας επετράπη η συνέχιση των πλόων του πλοίου κατόπιν προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης και βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.
*****
Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ρίου από τον πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ «ΜΕΛΙΝΑ ΙΙ» Ν.Π. 7332, το οποίο εκτελούσε δρομολόγια στην Π/Θ γραμμή Ρίου – Αντιρίου,  για μηχανική βλάβη του πλοίου.
Κατόπιν επιθεώρησης του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου από Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης πλοίων του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας,  διαπιστώθηκε αδυναμία εκκίνησης δεξιάς κύριας μηχανής λόγω διαρροής καυσαερίων από ελαστικό παρέμβυσμα στεγανοποίησης (φλάντζα) Νο 5 κυλίνδρου.
Από την Λιμενική Αρχή Ρίου απαγορεύτηκε η συνέχιση των δρομολογίων του  «ΜΕΛΙΝΑ ΙΙ» μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.
***** 
Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή Βουλιαγμένης, 81χρονος.
Από ναυαγοσώστη της πλαζ, έγιναν προσπάθειες ανάνηψης του ανωτέρω, χωρίς αποτελέσματα και ο 81χρονος διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο  «ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ» Γενικό  Νοσοκομείο Βούλας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Προανάκριση διενεργείται από το Β' Λιμενικό Τμήμα Βουλιαγμένης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών για διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.
*****
Στον εντοπισμό και τη διάσωση πενήντα τεσσάρων (54) προσφύγων προέβη, πρωινές ώρες χθες, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΤΑΧΕΙΑ ΕΠΕΜΒΑΣΗ''.
Συγκεκριμένα, ανωτέρω πλωτό εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά ν. Σάμου, πνευστή λέμβο σε δυσχερή θέση,  με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, πλήρωμα ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Βαθέος Σάμου.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου.
*****
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πειραιά από το υπεύθυνο ναυτικό πρακτορείο του Ε/Γ-Κ/Ζ “CELEBRITY EQUINOX” σημαίας Μάλτας, το οποίο κατέπλευσε στον Πειραιά από λιμένα Κουσάντασι Τουρκίας, ότι κατά τη διάρκεια που αυτό βρισκόταν προσδεδεμένο στην Ακτή Ξαβερίου απεβίωσε πρωινές ώρες σήμερα, εντός του πλοίου, 61χρονος αλλοδαπός επιβάτης του.  
Προανάκριση διενεργείται από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείο Πειραιά. 
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, διεκομίσθη απογευματινές ώρες σήμερα, από το λιμάνι της Καμαριώτισσας στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., 84χρονη, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης. 

Κατηγορία:


Wildcard SSL