Εντοπισμός και διάσωση προσφύγων και σύλληψη του αλλοδαπού διακινητή τους στη Μυτιλήνη –

Εντοπισμός και διάσωση προσφύγων και σύλληψη του αλλοδαπού διακινητή τους στη Μυτιλήνη – Διάσωση προσφύγων στη Μήθυμνα –  Σύλληψη ημεδαπού στην Ελευσίνα –  Μη προσέγγιση Ε/Γ- Ο/Γ πλοίου στο Διαφάνι  
 
Στον εντοπισμό και τη διάσωση δώδεκα (12) προσφύγων και τη σύλληψη του αλλοδαπού διακινητή τους προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή αεροδρομίου ν. Λέσβου μηχανοκίνητο πολυεστερικό σκάφος, με ικανό αριθμό επιβαινόντων, σε δυσχερή θέση.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το περιπολικό προέβη στην ακινητοποίηση του πολυεστερικού σκάφους, στην ασφαλή περισυλλογή των προσφύγων και στη σύλληψη του 32χρονου αλλοδαπού χειριστή, φερόμενου ως διακινητή.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω σκάφος. 
 
*****
Στον εντοπισμό και τη διάσωση τριάντα επτά (37) προσφύγων προέβη, πρωινές ώρες σήμερα, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΤΑΧΕΙΑ ΕΠΕΜΒΑΣΗ''.
Συγκεκριμένα, ανωτέρω πλωτό εντόπισε πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο σε δυσχερή θέση, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Σκάλας Συκαμινέας.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Μήθυμνας.
 
*****
Στη σύλληψη ενός 20χρονου ημεδαπού προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ελευσίνας, διότι σε γενόμενο τροχονομικό έλεγχο, εντοπίστηκε Ι.Χ.Ε. όχημα με συνεπιβάτη έναν 16χρονο και οδηγό τον 20χρονο, ο οποίος στερούνταν άδεια ικανότητας οδήγησης, ενώ το  εν λόγω Ι.Χ.Ε. όχημα ήταν καταχωρημένο ως κλεμμένο.
Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή. 
 
*****
Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Διαφανίου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ – Ο/Γ “ΠΡΕΒΕΛΗΣ” Ν.Ρ. 06 ότι δεν είναι εφικτή η προσέγγιση του πλοίου στον λιμένα Διαφανίου λόγω των εκτεταμένων ζημιών στην προβλήτα και ότι θα συνεχίσει το δρομολόγιό του για τον  λιμένα Καρπάθου. 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL