Τραυματισμός επιβαινόντων σε ταχύπλοο σκάφος (jet ski) στη Χερσόνησο – Διακομιδή ασθενούς

Τραυματισμός επιβαινόντων σε ταχύπλοο σκάφος (jet ski) 
στη Χερσόνησο – Διακομιδή ασθενούς
 
      Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Χερσονήσου, απογευματινές ώρες χθες, από μέλος πληρώματος του Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΜΠΛΑΚ ΡΟΟΥΖ'' Ν. Καλύμνου 244, για περιστατικό πρόσκρουσης ταχύπλοου σκάφους (jet ski) στο εν λόγω σκάφος, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του 51χρονου χειριστή και του 26χρονου συνεπιβάτη του και την πτώση τους στη θαλάσσια περιοχή Σταλίδας Χερσονήσου.
   Άμεσα απέπλευσαν προς παροχή συνδρομής ιδιωτικά σκάφη σε ένα εκ των οποίων επέβαινε στέλεχος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ μέλος πληρώματος του ''ΜΠΛΑΚ ΡΟΟΥΖ'' κολύμπησε στο σημείο του συμβάντος για την παροχή των πρώτων βοηθειών. 
  Οι τραυματίες, αφού περισυνελέγησαν μεταφέρθηκαν στο λιμένα Χερσονήσου από όπου διεκομίσθησαν με ασθενοφόρα οχήματα του ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου για περαιτέρω νοσηλεία.
     Το ''ΜΠΛΑΚ ΡΟΟΥΖ'' το οποίο εκτελούσε περιηγητικό πλου, κατέπλευσε  στο λιμένα Χερσονήσου όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια οι ενενήντα τρεις (93) επιβάτες, ενώ κατόπιν επιθεώρησης από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων, διαπιστώθηκαν εκδορές περίπου στο μέσο της δεξιάς πλευράς του.
     Από το Λιμενικό Τμήμα Χερσονήσου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του  ''ΜΠΛΑΚ ΡΟΟΥΖ'' μέχρι προσκομίσεως σχετικού βεβαιωτικού αποκατάστασης ζημιάς από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.
 
                                                                                    *****
  Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, διεκομίσθη πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από το λιμάνι  Πίσω Αετού Ιθάκης στο λιμάνι της Σάμης Κεφαλλονιάς, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΟΔΥΣΣΕΑΣ'' Ν.Ιθάκης 459, 43χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.  
 
 
 
 
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL