Έρευνες προς εντοπισμό αλλοδαπού μέλους πληρώματος Φ/Γ πλοίου στο Σταυρό Χαλκιδικής -

Έρευνες προς εντοπισμό αλλοδαπού μέλους πληρώματος Φ/Γ πλοίου στο Σταυρό Χαλκιδικής - Θάνατος επιβάτη Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ πλοίου στη Σάμη - Θάνατος λουόμενου στη Ζάκυνθο - Αλιευτικές παραβάσεις στη Σαλαμίνα - Αδυναμία προσέγγισης Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στη Χάλκη - Διακομιδή ασθενών

Ένας 26χρονος αλλοδαπός, μέλος πληρώματος του Φ/Γ ''ARTOVA'' σημαίας Παναμά, αγνοείται από βραδινές ώρες της 12/06/16, ο οποίος σύμφωνα με δήλωση του Πλοιάρχου είχε πέσει νωρίτερα από την πρύμνη του ανωτέρω πλοίου, το οποίο βρισκόταν προσδεδεμένο στο λιμένα Σταυρού, με σκοπό να κολυμπήσει στη θάλασσα.

Υπό το συντονισμό του Ε.Κ.Σ.Ε.Δ. πραγματοποιήθηκαν έρευνες από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και από ιδιωτικά σκάφη με επιβαίνοντες στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προς εντοπισμό του ανωτέρω στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή, ενώ από ξηράς διενεργήθηκαν έρευνες από περιπολικά οχήματα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., με αρνητικά μέχρι στιγμής αποτελέσματα.

Στις έρευνες συμμετείχαν επαγγελματικά και ερασιτεχνικά σκάφη από το εθελοντικό δίκτυο του Σταυρού, καθώς και ιδιώτης δύτης.

Τυχόν εξελίξεις θα γνωστοποιηθούν με νεότερο δελτίο τύπου.

*****

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Σάμης, πρωινές ώρες σήμερα, για περιστατικό ασθένειας 63χρονου επιβάτη στο Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ ''SPEEDRUNNER III'' Ν.Π. 11886, το οποίο είχε αποπλεύσει από το λιμένα Σάμης προς εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου για Πάτρα.

Ανωτέρω πλοίο επέστρεψε στο λιμένα Σάμης, από όπου ο εν λόγω 63χρονος διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο τοπικό Κέντρο Υγείας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Προανάκριση διενεργείται από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Σάμης του Λιμεναρχείου Κεφαλληνίας.

*****

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή του όρμου Ναυαγίου Ζακύνθου, 29χρονος αλλοδαπός.

Ο ανωτέρω αφού μεταφέρθηκε στο λιμένα Αγίου Νικολάου Βολιμών Ζακύνθου, διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Ζακύνθου.

*****

Δύο (02) αλιευτικές παραβάσεις βεβαιώθηκαν, πρωινές ώρες χθες, από τα στελέχη του Γ΄ Λιμενικού Τμήματος Σαλαμίνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

Συγκεκριμένα, κατόπιν ελέγχου που πραγματοποιήθηκε στη θαλάσσια περιοχή ''ΨΙΛΗ ΑΜΜΟΣ'' ν. Σαλαμίνας, εντοπίστηκαν δύο άνδρες να διενεργούν υποβρύχια ερασιτεχνική αλιεία οστράκων, ενώ βρέθηκαν στην κατοχή τους ποσότητες αλιεύματος του είδους κυδώνια, 8,5kg και 2,240kgrαντίστοιχα.

Από τη Λιμενική Αρχή Σαλαμίνας κατασχέθηκε το ανωτέρω αλίευμα το οποίο απορρίφθηκε στη θάλασσα.

*****

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Χάλκης, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ΠΡΕΒΕΛΗΣΝ. Ρεθύμνου 06, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Πειραιά για Θήρα – Ανάφη – Κάσο – Κάρπαθο – Διαφάνι – Χάλκη - Ρόδο, ότι κρίνεται επισφαλής η προσέγγιση του στο λιμένα Χάλκης λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και ότι το πλοίο θα συνεχίσει το δρομολόγιό του για το λιμένα Ρόδου.

Στο πλοίο ανέμεναν για αποβίβαση 21 επιβάτες και 02 Ι.Χ. , ενώ στο λιμένα Χάλκης ανέμεναν προς επιβίβαση 07 επιβάτες, 01 Ι.Χ., 01 Δ/Κ και 01 Φ/Γ.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθησαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από το λιμένα Καμαριώτισσας Σαμοθράκης στο λιμένα Αλεξανδρούπολης, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., 63χρονη και 78χρονη, οι οποίες έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL