Πτώση Ι.Χ.Ε. οχήματος στο λιμένα Κολώνας Ρόδου – Συλλήψεις αλλοδαπών στη Μυτιλήνη – Συνέχεια ενημέρωσης για έρευνες προς εντοπισμό αλλοδαπού μέλους πληρώματος Φ/Γ πλοίου στο Σταυρό Χαλκιδικής -

Πτώση Ι.Χ.Ε. οχήματος στο λιμένα Κολώνας Ρόδου – Συλλήψεις αλλοδαπών στη Μυτιλήνη – Συνέχεια ενημέρωσης για έρευνες προς εντοπισμό αλλοδαπού μέλους πληρώματος Φ/Γ πλοίου στο Σταυρό Χαλκιδικής - Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ στην Κάλυμνο
 
Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ρόδου, για περιστατικό πτώσης Ι.Χ.Ε. οχήματος στη θάλασσα στο λιμένα Κολώνας Ρόδου.
Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου διαπίστωσαν ότι ο 20χρονος αλλοδαπός οδηγός και ο 20χρονος αλλοδαπός συνοδηγός του ανωτέρω οχήματος ήταν καλά στην υγεία τους.
Από το συμβάν προκλήθηκαν φθορές στο τσιμεντένιο κράσπεδο και στην ξύλινη κατασκευή της χερσαίας ζώνης λιμένα, καθώς και υλικές ζημιές στο σκάφος “ΑΙΟΛΟΣ” Λ.Ρ. 2647 που ελλιμενιζόταν στο σημείο. 
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου, ενώ το όχημα ανελκύστηκε με τη συνδρομή εταιρείας οδικής βοήθειας.
*****
Για κατοχή επτά (07) πλαστών υπηρεσιακών σημειωμάτων συνελήφθησαν δύο (02) αλλοδαποί, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης.
Συγκεκριμένα, μετά από συστηματική έρευνα και αξιοποίηση πληροφοριών, οι ανωτέρω συνελήφθησαν διότι παρέλαβαν από γραφείο ταχυμεταφορών δέμα, το οποίο περιείχε ένα τζιν παντελόνι μέσα στις τσέπες του οποίου υπήρχαν τα πλαστά υπηρεσιακά σημειώματα αλλοδαπών, με σκοπό την διάθεση τους σε τρίτους έναντι αμοιβής. 
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω πλαστά έγγραφα καθώς και τρία (03) κινητά τηλέφωνα. 
*****
Συνέχεια ενημέρωσης:
Νεκρός εντοπίστηκε και ανασύρθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από πλήρωμα περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ο 26χρονος αλλοδαπός, μέλος πληρώματος του Φ/Γ ''ARTOVA'' σημαίας Παναμά, που αγνοείτο από βραδινές ώρες της 12/06/16.
Η σορός του ανωτέρω πρόκειται να μεταφερθεί στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.
Προανάκριση διενεργείται από Β΄ Λιμενικό Τμήμα Σταυρού.
*****
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Καλύμνου από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “ΝΗΣΟΣ ΚΑΛΥΜΝΟΣ” Ν. Καλύμνου 02, ότι τον εν λόγω πλοίο παρουσίασε μηχανική βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή, ενώ έπλεε από λιμένα Καλύμνου προς λιμένα Λέρου με δώδεκα (12) επιβάτες.
Το πλοίο επέστρεψε με ασφάλεια στο λιμένα Καλύμνου, πλέοντας με μία (01) μηχανή, ενώ από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση  βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL