Συνάντηση κ. ΥΝΑΝΠ με τον περιοδεύοντα Πρέσβη της Σιγκαπούρης κ. KOH YONG GUAN (Πειραιάς, 15/06/2016)

Την 06.06.2014 πραγματοποιήθηκε στο κτίριο του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής συνάντηση του κ. ΥΝΑΝΠ με τον Περιοδεύοντα Πρέσβη της Σιγκαπούρης κ. Koh Yong Guan.

 

Κατά τη συνάντηση, η οποία διεξήχθη σε θετικό κλίμα, ετέθησαν οι προοπτικές εμβάθυνσης της ναυτιλιακής συνεργασίας μεταξύ των δυο χωρών σε τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος όπως η ναυτική εκπαίδευση, καθώς και μελλοντικής ενίσχυσης του διμερούς θεσμικού πλαισίου συνεργασίας, στη βάση της μονογραφηθείσας Συμφωνίας Ελευθέρων Συναλλαγών ΕΕ – Σιγκαπούρης (Free Trade Agreement). Επίσης, συζητήθηκαν επίκαιρα θέματα ναυτιλιακής πολιτικής και συνεργασίας στο πλαίσιο των Διεθνών Οργανισμών και ιδίως του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ), αποδίδοντας έμφαση στην αντιμετώπιση των περιστατικών πειρατείας στα στενά των Μάλακα. (Malacca Straits)

 

Ο κ. ΥΝΑΝΠ χαιρέτησε την υφιστάμενη στενή συνεργασία των δύο χωρών στον τομέα της ναυτιλίας αποδίδοντας έμφαση στο διμερές θεσμικό πλαίσιο διαπραγματεύσεων για την σύναψη διμερούς ναυτιλιακής συμφωνίας καθώς και στην υφιστάμενη συνεργασία των δύο χωρών ειδικότερα εντός πλαισίου του Συμβουλίου του ΙΜΟ.

 

Από πλευράς Σιγκαπούρης, έγινε αναφορά στην επιτυχημένη διοργάνωση της Διεθνούς Ναυτιλιακής Έκθεσης «Ποσειδώνια 2016» στην οποία η χώρα συμμετείχε με εθνικό περίπτερο, καθώς και στους στενούς επιχειρηματικούς δεσμούς που έχουν αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια μεταξύ των δύο χωρών, λόγω της σημαντικής παρουσίας ελληνικών και σιγκαπουριανών εταιρειών αμφότερα στα ναυτιλιακά τους cluster. Ο κ. Πρέσβης της Σιγκαπούρης απευθυνόμενος στον κ. ΥΝΑΝΠ μετέφερε πρόσκληση του ομολόγου του υπουργού μεταφορών της Σιγκαπούρης για διενέργεια επίσημης επίσκεψης.

 

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τις δύο πλευρές να επιβεβαιώνουν τη σημασία της συνέχισης και εμβάθυνσης του εποικοδομητικού επίπεδου συνεργασίας που έχει εγκαθιδρυθεί μεταξύ των δύο χωρών με το πέρασμα του χρόνου.

 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL