Επιχείρηση διάσωσης προσφύγων και σύλληψη των αλλοδαπών διακινητών τους στο Σιγρί -

Επιχείρηση διάσωσης προσφύγων και σύλληψη των αλλοδαπών διακινητών τους στο Σιγρί - Πτώση Ι.Χ.Ε. οχήματος στη θάλασσα στην Παλαιοχώρα και θάνατος του οδηγού - Θάνατος ασθενούς στη Σκιάθο - Σύλληψη οδηγού δικύκλου στην Τήνο - Διακομιδές ασθενών

 

Στον εντοπισμό και τη διάσωση πενήντα επτά (57) προσφύγων καθώς και στη σύλληψη των δύο (02) αλλοδαπών διακινητών τους προέβησαν, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Συγκεκριμένα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Σιγρίου, πρωινές ώρες χθες, για περιστατικό προσάραξης ξύλινου ιστιοφόρου σκάφους, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων, στη θαλάσσια περιοχή ''ΤΣΙΧΛΙΩΝΤΑ'' Σιγρίου ν. Λέσβου, σε μικρή απόσταση από την ακτή.

Άμεσα στο σημείο κατέπλευσαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., πλωτά σκάφη δύναμης FRONTEX καθώς και αλιευτικά σκάφη, ενώ υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, ανωτέρω αλλοδαποί μετεπιβιβάστηκαν στα ανωτέρω πλωτά και μεταφέρθηκαν στο λιμένα Σιγρίου.

Στη συνέχεια, και έπειτα από έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στη ξηρά, εντοπίστηκαν σε περιοχή έξωθεν οικισμού Σιγρίου, οι δύο (02) αλλοδαποί διακινητές που μετέφεραν τους ανωτέρω με το εν λόγω σκάφος, και οι οποίοι συνελήφθησαν.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Σιγρίου, ενώ από το περιστατικό της προσάραξης δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

 

*****

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Παλαιοχώρας, απογευματινές ώρες χθες, για περιστατικό πτώσης Ι.Χ.Ε. οχήματος στη θαλάσσια περιοχή εντός του αλιευτικού καταφυγίου Σούγιας Δ. Καστάνου - Σελίνου, με έναν 63χρονο αλλοδαπό επιβαίνων.

Ανωτέρω οδηγός απεγκλωβίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του με τη συνδρομή των περίοικων, ενώ διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Παλαιοχώρας, ενώ το όχημα ανελκύστηκε χωρίς να προκληθεί θαλάσσια ρύπανση.

 

*****

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Σκιάθου, απογευματινές ώρες χθες, για περιστατικό θανάτου 80χρονου ασθενούς, ο οποίος επέβαινε στο Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΑΛΜΑ ΛΙΜΠΡΕ'' Ν.Π. 11445, το οποίο είχε αποπλεύσει με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής από το λιμένα Σκιάθου με προορισμό το λιμένα Βόλου, προκειμένου εκτελέσει τη διακομιδή του λόγω του ότι έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Ειδικότερα, λίγο μετά τον απόπλου του εν λόγω σκάφους και σύμφωνα με την ιατρό που συνόδευε τον 80χρονο ασθενή, υπέστη καρδιακή ανακοπή, ενώ αφού επέστρεψε στο λιμένα Σκιάθου, διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα στο τοπικό Κέντρο Υγείας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σκιάθου.

 

*****

 

Για οδήγηση χωρίς άδεια ικανότητας συνελήφθη μία 31χρονη οδηγός δικύκλου οχήματος, βραδινές ώρες χθες, εντός της χερσαίας ζώνης λιμένα Τήνου, από τα στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Τήνου, ενώ ανωτέρω συλληφθείσα αφέθηκε ελεύθερη κατόπιν προφορικής εντολής κ. Εισαγγελέα.

 

*****

 

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, βραδινές ώρες χθες και πρωινές ώρες σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

  • 51χρονου αλλοδαπού από το λιμένα Ίου στο λιμένα Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙΙ'' Ν. Νάξου 57 και

  • βρέφους από το λιμένα Σύμης στο λιμένα Ρόδου, με περιπολικό σκάφος

Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ..

 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL