Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Υ/Γ στην Αίγινα - Σύλληψη ημεδαπής στη Χίο - Προσκρούσεις σκαφών στον Αργοσαρωνικό

Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Υ/Γ στην Αίγινα - Σύλληψη ημεδαπής στη Χίο - Προσκρούσεις σκαφών στον Αργοσαρωνικό 
 
Ενημερώθηκε πρωινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Αίγινας, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ F/D «ΑΘΗΝΑ» Ν.Π. 9824, ότι ενώ εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Αγκίστρι προς Αίγινα, με σαράντα τέσσερις (44) επιβάτες, παρουσίασε μηχανική βλάβη.
Το «ΑΘΗΝΑ» κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμένα Αίγινας  και οι επιβάτες προωθήθηκαν στον προορισμό τους με μέριμνας της πλοιοκτήτριας εταιρίας.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω Ε/Γ-Υ/Γ F/D πλοίου μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη και να προσκομιστεί βεβαιωτικό αξιοπλοΐας από τον Νηογνώμονα που το παρακολουθεί.
 
*****
 
Στη σύλληψη μιας (01) ημεδαπής για διευκόλυνση μεταφοράς μεταναστών, προέβησαν βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Συγκεκριμένα, κατά τη διενέργεια ελέγχου στο χώρο στοιβασίας οχημάτων Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου, εντοπίστηκαν τρεις αλλοδαποί, οι οποίοι ήταν κρυμμένοι μέσα σε Ι.Χ.Ε. όχημα με οδηγό μια 42χρονη, η οποία συνελήφθη.
Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Χίου.
 
*****
 
Η Λιμενική Αρχή Αργοσαρωνικού ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, ότι το Ε/Γ-Ο/Γ “ΙΟΝΙΣ” Ν.Π. 8775 παρασύρθηκε προς το Ε/Γ-Ο/Γ “ΑΧΑΙΟΣ” Ν.Π. 11228 λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.
Άμεσα στο σημείο μετέβησαν στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ όπου διαπίστωσαν ότι από την πρόσκρουση προκλήθηκαν υλικές ζημιές στα ανωτέρω πλοία, ενώ δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους των ανωτέρω πλοίων μέχρι αποκατάστασης της ζημιάς.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL