Σύλληψη διακινητή αλλοδαπών στην Πάτρα – Προσάραξη Φ/Γ πλοίου στο Μούδρο Λήμνου - Εντοπισμός και διάσωση προσφύγων στη ν.Φαρμακονησίου – Θάνατος γυναίκας στον Κίσσαμο

Σύλληψη διακινητή αλλοδαπών στην Πάτρα – Προσάραξη Φ/Γ πλοίου στο Μούδρο Λήμνου - Εντοπισμός και διάσωση προσφύγων στη ν.Φαρμακονησίου –  Θάνατος γυναίκας στον Κίσσαμο
 
 
   Στη σύλληψη ενός 23χρονου αλλοδαπού, διακινητή αλλοδαπών, προέβησαν μεσημβρινές ώρες χθες στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
  Συγκεκριμένα, κατόπιν ελέγχου που πραγματοποιήθηκε στην πύλη εισόδου οχημάτων του νότιου λιμένα Πατρών, διαπιστώθηκε ότι ο ανωτέρω ως οδηγός Φ/Γ οχήματος, πριν την επιβίβασή του σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, μετέφερε κρυμμένους εντός του χώρου του φορτίου του, το οποίο αποτελούνταν από παλέτες με χαρτοκιβώτια που περιείχαν καρπούζια, και συγκεκριμένα σε πρόχειρα διαμορφωμένες κρύπτες τους, έξι (06) αλλοδαπούς, στερούμενους ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.
    Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω Φ/Γ όχημα.
 
                                                                           *****
 
    Στον εντοπισμό και τη διάσωση δεκαπέντε (15) προσφύγων προέβησαν, πρωινές ώρες χθες, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Ειδικότερα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή των ακτών της ν. Φαρμακονησίου, ξύλινη λέμβο με ικανό αριθμό επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, πλήρωμα ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Λέρου.
Κατά την καταγραφή των ανωτέρω συνελήφθησαν δύο (02) άτομα καθώς έφεραν και επέδειξαν ταυτότητες αμφιβόλου γνησιότητας  και διαφορετικής εθνικότητας από την πραγματική.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Λέρου.
 
                                                                                *****
  
   Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Μυτιλήνης από το Ενιαίο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, ότι το  Φ/Γ ''ΑΡΤΕΜΙΣ Σ'' ν.Πειραιά 11496 προσάραξε στην θαλάσσια περιοχή πλησίον του λιμένα Μούδρου ν.Λήμνου,  προερχόμενο από λιμένα  Βόλου, με εννέα (9) μέλη πληρώματος και φέροντας 1858 Μ.Τ αδρανή υλικά.
   Το ανωτέρω Φ/Γ αποκολλήθηκε με ιδία μέσα και κατέπλευσε ασφαλώς, πρωινές ώρες σήμερα στο λιμένα Μούδρου.
Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε ρύπανση, ούτε τραυματισμός.
   Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΑΡΤΕΜΙΣ  Σ'' μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη και να προσκομιστεί βεβαιωτικό αξιοπλοΐας από τον Νηογνώμονα που το παρακολουθεί.
 
                                                                             *****
   Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Κισσάμου, από τον Ύπαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ΄΄ΒΙΝΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ'' Ν.Αγ.Νικολάου 05, για περιστατικό αδιαθεσίας 68χρονης επιβάτιδος του πλοίου.
       Η ανωτέρω, κατά τον κατάπλου του πλοίου και ενώ βρισκόταν στο γκαράζ του πλοίου εντός του Ι/Χ αυτοκινήτου της αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία. Με τη συνδρομή του πληρώματος μεταφέρθηκε σε λιπόθυμη κατάσταση στον προβλήτα του λιμένα, απ' όπου παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα και διεκομίσθη αρχικά στο Κέντρο Υγείας Κισσάμου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός.
     Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε νεκροψία – νεκροτομή.
  
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL