Ακυβερνησία Ι/Φ σκάφους στη Ρόδο – Ανεύρεση όπλου στη Μυτιλήνη – Διακομιδή ασθενούς

Ακυβερνησία Ι/Φ σκάφους στη Ρόδο – Ανεύρεση όπλου στη Μυτιλήνη – Διακομιδή ασθενούς
 
 
Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ρόδου, ότι το Ι/Φ σκάφος «BEATRIX» σημαίας Γαλλίας, με δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, βρίσκεται ακυβέρνητο λόγω απώλειας προπέλας στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά ν. Ρόδου.
Άμεσα στην περιοχή έσπευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., για παροχή συνδρομής στο ανωτέρω σκάφος. 
Το «BEATRIX» κατέπλευσε πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στο λιμένα Μανδρακίου Ρόδου με χρήση ιδίων μέσων (ιστία), συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. .
Από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός, ενώ από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ιστιοφόρου μέχρι αποκατάστασης βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.
*****
Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Μυτιλήνης, για  εντοπισμό πυροβόλου όπλου, από ιδιώτη στη θαλάσσια περιοχή “ΤΣΟΝΙΑ” Λέσβου .
Άμεσα στο σημείο μετέβησαν στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής και παρέλαβαν ένα αυτόματο όπλο τύπου πιστόλι, αγνώστων λοιπών στοιχείων σε κατάσταση προχωρημένης διάβρωσης, το οποίο πρόκειται να αποσταλεί στη Δ.Ε.Ε./Τμ. όπλων ιχνών και εργαλείων για ανάλυση.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, διεκομίσθη βραδινές ώρες χθες, με Ναυαγοσωστικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., από το λιμάνι Λιναριάς Σκύρου στο λιμάνι της Κύμης, 75χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL