Εντοπισμός και διάσωση μεταναστών στην Λέρο – Πτώση Ι.Χ.Ε. οχήματος στη Γλώσσα - Συλλήψεις ημεδαπών στα Χανιά – Συλλήψεις αλλοδαπών στην Ρόδο και στο Βόλο

Εντοπισμός και διάσωση μεταναστών στην Λέρο – Πτώση Ι.Χ.Ε. οχήματος στη Γλώσσα - Συλλήψεις ημεδαπών στα Χανιά – Συλλήψεις αλλοδαπών στην Ρόδο και στο ΒόλοΔιακομιδή ασθενούς – Κράτηση Ε/Γ πλοίου στην Χίο

 

Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Λέρου από τον Κυβερνήτη Α/Κ σκάφους “ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ” Ν.Λ. 238 ότι εντόπισε Ιστιοφόρο σκάφος με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων, να έχει προσαράξει πλησίον δυτικών ακτών ν. ΛΕΒΙΘΑ.

Άμεσα και υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης απέπλευσε για την περιοχή περιπολικό σκάφος ανοιχτής θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. το οποίο εντόπισε προσαραγμένο το Ι/Φ “DELI” και με τη συνδρομή του ανωτέρω Α/Κ σκάφους περισυνέλεξε σαράντα ένα (41) μετανάστες και τους μετέφερε στο λιμένα Λακκίου ν. Λέρου.

Προανάκριση διενεργείται από την Λιμενική Αρχή Λέρου.

 

*****

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Σκοπέλου για περιστατικό πτώσης Ι.Χ.Ε. οχήματος με οδηγό μία 67χρονη αλλοδαπή στην θαλάσσια περιοχή “ΦΛΟΙΣΒΟΣ” Λουτρακίου ν.Γλώσσας και σε βάθος πενήντα (0,50) εκατοστών, αποτέλεσμα των χειρισμών της για οπισθοδρόμηση.

Άμεσα στην περιοχή μετέβη στέλεχος της οικείας Λιμενικής Αρχής το οποίο βοήθησε την ανωτέρω 67χρονη να εξέλθει ασφαλώς από τη θάλασσα και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Σκοπέλου για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση ενώ το Ι.Χ.Ε. όχημα ανελκύστηκε με τη συνδρομή γερανοφόρου οχήματος με μέριμνα του ιδιοκτήτη του.

Προανάκριση διενεργείται από την Λιμενική Αρχή Σκοπέλου.

 

*****

Τρεις (03) ημεδαποί, ηλικίας 44, 57 και 68 ετών, συνελήφθησαν πρωινές και βραδυνές ώρες χθες, από στελέχη του Α' Λιμενικού Τμήματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χανίων στον Ενετικό λιμένα Χανίων, για άγρα πελατών.

Προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

 

*****

Ένας 27χρονος αλλοδαπός, συνελήφθη απογευματινές ώρες χθες, από στελέχη του Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου στον οικείο λιμένα, διότι σε διενεργηθέντα έλεγχο κατά τον κατάπλου Θ/Γ πλοίου σημαίας Ηνωμένου Βασιλείου έφερε αμφιβόλου γνησιότητας ναυτικό φυλλάδιο αλλοδαπής.

Προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

*****

Δύο (02) αλλοδαποί, ηλικίας 36 και 43 ετών, συνελήφθησαν βραδινές ώρες χθες, στην χερσαία ζώνη λιμένα Βόλου, από στελέχη του γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου, διότι κατελήφθησαν να ασκούν υπαίθριο εμπόριο χωρίς άδεια.

Προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

*****

  Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, διεκομίσθη βραδινές ώρες χθες, από το λιμένα  Βαθέως Ιθάκης στο λιμένα Σάμης Κεφαλληνίας, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΟΔΥΣΣΕΑΣ'' Ν. Ιθάκης 459. 65χρονος αλλοδαπός, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.  

*****

Το μέτρο της κράτησης επιβλήθηκε στο Ε/Γ ''KAPTAN ENEBIR CAN'' σημαίας Tουρκίας,

 

βραδινές ώρες χθες, στο πλαίσιο επιθεώρησης σύμφωνα με διαδικασίες του PARIS

 

MOU από εξουσιοδοτημένoυς Επιθεωρητές του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου στον οικείο

 

λιμένα, για διαπίστωση ελλείψεων του Π.Δ. 16/2011 (ΦΕΚ 36 Α')ενώ κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL