Προσάραξη σκάφους στα Σύβοτα - Θάνατος χειριστή σκάφους στον Πόρο –

Προσάραξη σκάφους στα Σύβοτα - Θάνατος χειριστή σκάφους στον Πόρο –Ακυβερνησία σκάφους στο Λαύριο – Τραυματισμός λουόμενου στη Θάσο - Θάνατος λουόμενου στην Καβάλα – Θάνατος γυναικός αγνώστων λοιπών στοιχείων στην Επίδαυρο

 

 

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Συβότων για προσάραξη του motor yacht RUBY”σημαίας Ιταλίας, με έξι (06) αλλοδαπούς επιβαίνοντες πλησίον του λιμένα Συβότων.

Σύμφωνα με τον Κυβερνήτη το ανωτέρω σκάφος,το οποίο βρισκόταν αγκυροβολημένο στον λιμένα χτύπησε στον προβλήτα με αποτέλεσμα να υπάρξει εισροή υδάτων. Άμεσα ο ανωτέρω το μετακίνησε σε παραλία που βρίσκεται πλησίον του λιμένα Συβότων και το προσάραξε στα αβαθή για να μην βουλιάξει.

Από το περιστατικό προκλήθηκε σπάσιμο στη βάση του βοηθητικού πρυμναίου έλικα πρόωσης του σκάφους με αποτέλεσμα την εισροή υδάτων ενώ δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ούτε θαλάσσια ρύπανση.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση απαγορεύτηκε ο απόπλους του RUBY.

 

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πόρου ότι στο δίαυλο Γαλατά – Πόρου και λίγα μέτρα από την ακτή υπάρχει άνδρας μέσα σε πλαστική λέμβο χωρίς να κινείται.

Άμεσα στο σημείο μετέβη στέλεχος της οικείας Λιμενικής Αρχής με Ε/Γ-ΛΑΝΤΖΑ “ΜΙΧΑΛΑΚΗΣ” Λ.Π. 808, όπου εντόπισε τον ανωτέρω άνδρα, 64 ετών, χωρίς της αισθήσεις του.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Γαλατά όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά για διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής. 

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Πόρου.

 

*****

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Λαυρίου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης για παροχή συνδρομής στο Τ/Χ σκάφος “ΠΟΠΗ” με τρεις (03) επιβαίνοντες, λόγω μηχανικής βλάβης πλέει ακυβέρνητο στη θαλάσσια περιοχή Σουνίου.

Άμεσα απέπλευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ οποίο εντόπισε το ανωτέρω Τ/Χ σκάφος με τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους, ενώ το Τ/Χ ρυμουλκήθηκε από το σκάφος “ΖΙΤΑ” Λ.Π. 7488 στο λιμένα Λαυρίου ασφαλώς.

Από τη Λιμενική Αρχή Λαυρίου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΠΟΠΗμέχρι να προσκομιστεί βεβαιωτικό αξιοπλοΐας.

 

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Θάσου για τραυματισμό ανδρός στη θαλάσσια περιοχή “ΓΚΙΟΛΑ” νότια ν. Θάσου.

Άμεσα απέπλευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ για παροχή συνδρομής, ενώ στην περιοχή βρισκόταν το Ι/Φ “CARMEN” Ν.Π. 8404, όπου εντόπισε τον ανωτέρω άνδρα, 27 ετών και τον μετέφερε στην παραλία “ΑΛΥΚΗΣ”.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα στο Κέντρο Υγείας Πρίνου για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

 

*****

Χωρίς τις αισθήσεις του, ανασύρθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από την παραλία Καλαμίτσας Καβάλας, 76χρονος.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Κομοτηνής για διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Καβάλας.

 

*****

Χωρίς τις αισθήσεις της, ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από την παραλία Βαγιωνιά Κόλπου Επιδαύρου, ηλικιωμένη γυναίκα αγνώστων λοιπών στοιχείων.

Η ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Λυγουρίου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος της, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Ναυπλίου - Καλαμάτας για διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL