Προσάραξη σκάφους στη Μήλο - Εντοπισμός και διάσωση προσφύγων στη Λέσβο - Συλλήψεις αλλοδαπών στην Πάτρα

Προσάραξη σκάφους στη Μήλο - Εντοπισμός και διάσωση προσφύγων στη Λέσβο - Συλλήψεις αλλοδαπών στην Πάτρα

 

 

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Μήλου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης για παροχή συνδρομής στο Ι/Φ σκάφος “ΣΙΦΝΟΣ 50.1” Ν.Π. 10419 με έντεκα (11) αλλοδαπούς επιβαίνοντες λόγω προσάραξής του στη θαλάσσια περιοχή νησίδας Παξιμάδι νοτιοδυτικά ν. Μήλου.

Άμεσα απέπλευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και ειδοποιήθηκαν κυβερνήτες Ι/Φ σκαφών που δραστηριοποιούνται στις νότιες ακτές ν. Μήλου προς παροχή βοήθειας. Με τη συνδρομή των βοηθητικών σκαφών “GALIS” Ν.Π. 5276, “ΜΑΜΑ ΜΑΡΙΑ” Ν.Π. 5256, “ΘΑΛΑΣΣΙΤΡΑ” Ν. Ελευσίνας 207 και “ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΟΥ” Ν.Π. 10181 οι επιβαίνοντες εγκατέλειψαν το Ι/Φ. Τελικώς, παρελήφθησαν από το ανωτέρω περιπολικό σκάφος, καλά στην υγεία τους, όπου μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μήλου.

Από την προσάραξη δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ ανωτέρω περιπολικό σκάφος απέπλευσε προς την περιοχή προσάραξης του Ι/Φ όπου παραμένει για επιτήρηση.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή .

 

*****

 

Στον εντοπισμό και τη διάσωση είκοσι (20) προσφύγων προέβη, πρωινές ώρες της 30-06-2016, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης  “ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2016”.

Συγκεκριμένα, ανωτέρω πλωτό εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή “ΣΚΑΛΑΣ ΣΥΚΑΜΙΝΕΑΣ” ν. Λέσβου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων, σε δυσχερή θέση.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Μήθυμνας.

 

*****

Συνελήφθη, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στον επιβατικό σταθμό του νοτίου λιμένα Πατρών, από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, πριν την επιβίβασή του σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, 33χρονος αλλοδαπός οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος, διότι κατείχε και επέδειξε ταυτότητα άλλου προσώπου με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο, το Ι.Χ.Ε. όχημα καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα.

 

*****

Ένας 23χρονος αλλοδαπός συνελήφθη απογευματινές ώρες σήμερα, από στελέχη του τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών διότι έφερε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο και πλαστή άδεια διαμονής με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.

Προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή ενώ κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.

 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL