Μηχανική βλάβη σκάφους στην Αλόννησο – Αποβίβαση ασθενή από Ι/Φ σκάφος στην Πάργα – Θάνατος λουόμενου στην Αντίπαρο –

Μηχανική βλάβη σκάφους στην Αλόννησο – Αποβίβαση ασθενή από Ι/Φ σκάφος στην Πάργα – Θάνατος λουόμενου στην Αντίπαρο – Διακομιδές ασθενών
 
Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Αλόννησου, ότι το σκάφος αναψυχής “ΠΩΛΙΝΑ” Ν.Θ. 1685, με δύο (02) επιβαίνοντες, παρουσίασε εισροή υδάτων στη θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά ν. “ΨΑΘΟΥΡΑ” Αλόννησου.
Άμεσα στην περιοχή μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο συνόδευσε με ασφάλεια το ανωτέρω σκάφος στον όρμο “ΑΓΙΟΣ ΠΕΤΡΟΣ” ν. Κυρά Παναγιά, με τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
 
*****
 
Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Πάργας, ότι αλλοδαπός επιβαίνων του Ι/Φ σκάφους “BAGHERA” σημαίας Ιταλίας, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.  
Άμεσα, στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής επιβιβάστηκαν στο Ε/Γ-Τ/Ρ “ΠΑΡΓΑ ΠΡΙΝΣΕΣ” Ν.Π. 198, εντόπισαν το ανωτέρω σκάφος και παρέλαβαν τον ασθενή, ο οποίος με τη συνδρομή περιπολικού σκάφους μεταφέρθηκε στο λιμένα Πάργας, από όπου διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Μαργαριτίου για ιατρική περίθαλψη.
 
*****
 
Χωρίς τις αισθήσεις του, ανασύρθηκε, απογευματινές ώρες χθες, από τη θαλάσσια περιοχή Αγίου Γεωργίου Αντίπαρου, 76χρονος.
Ο ανωτέρω παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ, ενώ ιδιώτης γιατρός διαπίστωσε το θάνατό του. Η σορός φυλάσσεται σε ψυκτικό θάλαμο και πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά, για διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής .
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
 
*****
 
Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Χάλκης ότι κρίνεται επισφαλής η προσέγγιση του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΠΡΕΒΕΛΗΣ'' Ν. Ρεθύμνου 06 στο λιμένα Χάλκης και ότι το πλοίο θα συνεχίσει το δρομολόγιό του για το λιμένα Ρόδου. 
Από το πλοίο επρόκειτο να αποβιβαστούν τέσσερις (04) επιβάτες και να επιβιβαστούν έντεκα (11).
 
*****
 
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, πραγματοποιήθηκαν χθες και σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών που έχριζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης,
44χρονης, από το λιμάνι της Πάρου στο λιμάνι της Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙΙΙ”Ν. Νάξου 62,
72χρονου, από το λιμάνι της Σύμης στο λιμάνι της Ρόδου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL