Θάνατος λουόμενου στην Αρτέμιδα Αττικής και στην Ελούντα Λασιθίου - Παροχή συνδρομής σε Ι/Φ σκάφος στη Μήλο – Βύθιση Α/Κ σκάφους στη θαλάσσια περιοχή Κοιλάδας – Ακυβερνησία σκάφους στα Σελίνια Σαλαμίνας - Απεγκλωβισμός λουομένων από κολπίσκο στην Ιερισ

Θάνατος λουόμενου στην Αρτέμιδα Αττικής και στην Ελούντα Λασιθίου  -  Παροχή συνδρομής σε Ι/Φ σκάφος στη Μήλο – Βύθιση Α/Κ σκάφους στη θαλάσσια περιοχή Κοιλάδας – Ακυβερνησία σκάφους στα Σελίνια Σαλαμίνας - Απεγκλωβισμός λουομένων από  κολπίσκο στην Ιερισσό Χαλκιδικής 
 
       Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, πρωινές ώρες χθες, από την θαλάσσια περιοχή Αρτέμιδας Αττικής, 83χρονος.
            Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Σπάτων, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Ραφήνας, ενώ παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.
 
*****
         Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, απογευματινές ώρες χθες, από την θαλάσσια περιοχή της κεντρικής παραλίας Ελούντας Λασιθίου Κρήτης, 58χρονος αλλοδαπός.
     Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή, ενώ παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.
 
        *****
 
Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ, η Λιμενική Αρχή Μήλου, για παροχή συνδρομής στο  Τ/Χ σκάφος “ΕΚΒΟΥΣ” Τ.Π. 1303 ΣΤ' με τρεις (03) ημεδαπούς επιβαίνοντες, το οποίο βρισκόταν σε δυσχερή θέση λόγω δυσλειτουργίας της μηχανής του, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ ν. Σερίφου και ν. Μήλου.
Άμεσα, απέπλευσαν για την περιοχή περιπολικό σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και το Ε/Γ-Τ/Ρ  “ΚΑΠΤΑ ΚΩΣΤΑΣ'' Ν. Σύρου 962, στο οποίο επέβαιναν στελέχη της Λιμενικής Αρχής Κιμώλου, όπου εντόπισαν το ''ΕΚΒΟΥΣ''. Στη συνέχεια με τη συνοδεία του περιπολικού σκάφους, το Τ/Χ κατέπλευσε στο λιμένα ΄΄ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ΄΄ ν. Μήλου, όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια οι τρεις επιβαίνοντες.
       *****
 
     Ενημερώθηκε απογευματινές  ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Πορτοχελίου, ότι το Α/Κ  σκάφος “ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ” Λ.Π. 1208,  κατά τη διάρκεια ρυμούλκησής του από το Α/Κ ''ΚΑΙΤΗ'' Λ.Π. 519 από το λιμένα Πορτοχελίου στο λιμένα Κοιλάδας Αργολίδας,  βυθίστηκε στη θαλάσσια περιοχή ακτής Βερβερόντα.   Άμεσα απέπλευσε για την περιοχή το Α/Κ ''ΠΟΡΤΟΧΕΛΙ ΙΙ'' Ν.Π. 165 με επιβαίνοντες στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, το οποίο εντόπισε το ''ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ'' σε απόσταση 9 ν.μ από την ακτή Βερβερόντας και σε βάθος εκατό (100) μέτρων.
Από το περιστατικό δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση ενώ το Α/Κ σκάφος βυθίστηκε χωρίς να αποτελεί  κίνδυνο για τη ναυσιπλοΐα.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων.
 
*****
 
Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Σαλαμίνας  από το από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ για ακυβερνησία σκάφους  αγνώστων λοιπών στοιχείων, λόγω έλλειψης καυσίμων, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ όρμου Σεληνίων και Κακής Βίγλας Σαλαμίνας. 
Στην περιοχή έσπευσαν περιπολικό σκάφος καθώς και περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. τα οποίο εντόπισαν το ανωτέρω σκάφος, με δύο (02) επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους. Στη συνέχεια με τη συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. το πνευστό σκάφος κατέπλευσε ασφαλώς στο λιμάνι των Σεληνίων Σαλαμίνας.
Από την  Λιμενική Αρχή Σαλαμίνας που διενεργεί την προανάκριση, κινήθηκαν οι διαδικασίες επιβολής διοικητικών κυρώσεων για την έλλειψη  στοιχείων αναγνώρισης του σκάφους. 
 
*****
 
Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Ιερισσού για περιστατικό εγκλωβισμού τεσσάρων (04) ημεδαπών σε κολπίσκο πλησίον Ακρωτηρίου Αρκούδα Σιγγιτικου κόλπου Ιερισσού, λόγω απότομης ανόδου της στάθμης της θάλασσας καθώς και του υψηλού κυματισμού.
Στην περιοχή έσπευσαν περιπολικό σκάφος  και  περιπολικό όχημα του  Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. Οι τέσσερις ημεδαποί εντοπίστηκαν από το περιπολικό σκάφος και μεταφέρθηκαν στην πλησιέστερη ακτή όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL