Διάσωση προσφύγων και σύλληψη των αλλοδαπών διακινητών τους στην Κω – Εντοπισμός σορού ανδρός αγνώστων λοιπών στοιχείων στην Επίδαυρο – Θάνατος λουόμενων στον Αμβρακικό κόλπο και στη Χαλκιδική – Προσάραξη Ι/Φ σκάφους στη Λευκάδα

Διάσωση προσφύγων και σύλληψη των αλλοδαπών διακινητών τους στην Κω – Εντοπισμός σορού ανδρός αγνώστων λοιπών στοιχείων στην Επίδαυρο – Θάνατος λουόμενων στον Αμβρακικό κόλπο και στη Χαλκιδική  – Προσάραξη Ι/Φ σκάφους στη Λευκάδα
 
Στον εντοπισμό και τη διάσωση δεκαριών (13) προσφύγων καθώς και στη σύλληψη των δύο (02) αλλοδαπών διακινητών τους προέβησαν στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Συγκεκριμένα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Κω, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, για την ύπαρξη πνευστής λέμβου με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων, στη θαλάσσια περιοχή 'ΑΚΡΑΣ ΣΚΑΝΔΑΡΙΟΥ' ν. Κω σε δυσχερή θέση καθώς παρουσίαζε εισροή υδάτων.
Άμεσα στο σημείο κατέπλευσαν δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, ενώ υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, ανωτέρω αλλοδαποί διασώθηκαν από πλήρωμα πλωτού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και μεταφέρθηκαν στο λιμένα της Κω. 
Από τη Λιμενική Αρχή της Κω που διενεργεί την προανάκριση συνελήφθησαν οι δύο (02) αλλοδαποί διακινητές.
 
*****
Πτώμα ηλικιωμένου ανδρός, αγνώστων λοιπών στοιχείων, εντοπίστηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στην θαλάσσια περιοχή  “ΚΟΚΚΙΝΟΒΡΑΧΟΣ” κόλπου Επιδαύρου.
Ειδικότερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Παλαιάς Επιδαύρου από τον κυβερνήτη του Α/Ψ “ΦΟΧ” ΛΑΕ 128 για την ύπαρξη σορού ηλικιωμένου άνδρα να επιπλέει στην ανωτέρω περιοχή και άμεσα στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής που μετέβησαν στο σημείο με το Α/Κ “ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ” ΣΠΧ 49 την ανέσυραν.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή ενώ παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Ναυπλίου.
*****
Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από την θαλάσσια περιοχή “ΚΟΡΩΝΗΣΙΑ” Άρτας, 86χρονος.
Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Πρέβεζας, ενώ παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
 
*****
Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από την θαλάσσια περιοχή “ΠΟΤΙΔΑΙΑΣ” Χαλκιδικής, 55χρονος αλλοδαπός.
Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Ν. Μουδανιών, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Ν. Μουδανιών, ενώ παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης.
*****
Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από την θαλάσσια περιοχή “Ν. ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΑΣ” Χαλκιδικής, 78χρονος αλλοδαπός.
Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Ν. Μουδανιών, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Ν. Μουδανιών, ενώ παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης.
*****
 
Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Λευκάδας από τον Κυβερνήτη του Ι/Φ “SCHINOUSSA” σημαίας Ιταλίας, ότι το σκάφος προσάραξε σε αβαθή στην βόρεια είσοδο διαύλου Λευκάδας. 
Άμεσα, κλιμάκιο στελεχών της οικείας Λιμενικής Αρχής που μετέβη στην περιοχή, διαπίστωσε ότι το “SCHINOUSSA”  είχε ήδη αποκολληθεί με ιδία μέσα με τον 60χρονο Κυβερνήτη και μοναδικό επιβαίνοντα καλά στην υγεία του και στη συνέχεια προσέδεσε ασφαλώς στο λιμένα Λευκάδας. 
Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ούτε θαλάσσια ρύπανση.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω Ι/Φ σκάφους μέχρι προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού αξιοπλοΐας. 
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL