Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Χίο -

Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Χίο -Εντοπισμός και διάσωση αγνοουμένων στη Ζάκυνθο - Θάνατος λουόμενου στη Μυτιλήνη

 

Στον εντοπισμό και τη διάσωση επτά (07) αλλοδαπών προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Ειδικότερα, ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή “ΑΓΙΑ ΕΛΕΝΗ” ν. Χίου, λέμβο σε δυσχερή θέση, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Χίου.

Ανάμεσα στους ανωτέρω διασωθέντες, επέβαινε και ένας 48χρονος υπήκοος Τουρκίας, ο οποίος και συνελήφθη.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

 

*****

 

Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ζακύνθου, από ιδιώτη, ότι πολυεστερικό σκάφος, αγνώστων λοιπών στοιχείων, με τέσσερις (04) επιβαίνοντες είχε αποπλεύσει από Πόρο Κεφαλληνίας για Βασιλικό Ζακύνθου και έκτοτε αγνοείται.

Άμεσα υπό το συντονισμό τουΕνιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ξεκίνησαν έρευνες στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή από δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και από τρία (03) ιδιωτικά σκάφη με αποτέλεσμα τον εντοπισμό εντός του θαλάσσιου ύδατος και την περισυλλογή των ανωτέρω από πλωτό περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, στη θαλάσσια περιοχή “ΚΑΤΑΣΤΑΡΙΟΥ” Ζακύνθου.

Οι τέσσερις επιβαίνοντες, τρεις (03) αλλοδαποί και ένας (01) ημεδαπός, δήλωσαν ότι επέβαιναν στο σκάφος “ΑΥΡΑ” Ν. Κατάκολου 62, το οποίο βυθίστηκε. Ανωτέρω μεταφέρθηκαν ασφαλώς στο λιμένα Ζακύνθου και διακομίστηκαν με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή, ενώ από το περιστατικό της βύθισης δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.

 

*****

 

Χωρίς τις αισθήσεις του, ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από την θαλάσσια περιοχή “ΚΑΣΤΡΟ” Μυτιλήνης, 79χρονος.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης «ΒΟΣΤΑΝΕΙΟ» όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης, ενώ παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL