Εντοπισμός προσφύγων στην Κάρπαθο και σύλληψη των δύο αλλοδαπών διακινητών τους - Εντοπισμός και διάσωση προσφύγων στη Λέσβο - Τραυματισμός κυβερνήτη Ι/Κ-Τ/Ρ σκάφους στην Άνδρο - Συλλήψεις αλλοδαπών στην Πάτρα

Εντοπισμός προσφύγων στην Κάρπαθο και σύλληψη των δύο αλλοδαπών διακινητών τους - Εντοπισμός και διάσωση προσφύγων στη Λέσβο -Τραυματισμός κυβερνήτη Ι/Κ-Τ/Ρ σκάφους στην Άνδρο - Συλλήψεις αλλοδαπών στην Πάτρα 
 
     
 
  Στον εντοπισμό εβδομήντα ενός (71) προσφύγων καθώς και στην σύλληψη των δύο (02) αλλοδαπών διακινητών τους, προέβησαν πρωινές ώρες χθες, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
  Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω πρόσφυγες εντοπίστηκαν από περιπολικό όχημα του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ με τη συνδρομή της λέμβου ''ΙΧΘΥΣ'' Σ.Κ. 79, στη θαλάσσια περιοχή ''ΑΦΙΑΡΤΗ'' ν.Καρπάθου.
Ανωτέρω πρόσφυγες, αποβιβάστηκαν στις ακτές από σκάφος που φέρει το όνομα ''SIESTA'' Σημαίας Τουρκίας και το οποίο ρυμουλκήθηκε από το Α/Κ ''ΑΝΝΑ'' Ν.Κ. 26 στην περιοχή ''ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ'' Καρπάθου.
  Στο εν λόγω σκάφος επέβαιναν οι δύο (02) αλλοδαποί χειριστές -  διακινητές, ηλικίας 41 και 48 ετών, οι οποίοι και συνελήφθησαν, ενώ οι εβδομήντα ένας (71) πρόσφυγες μεταφέρθηκαν στο λιμένα Καρπάθου.
   Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
   Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό στο www.hcg.gr
 
                                                                         *****
 
   Στον εντοπισμό και τη διάσωση πενήντα (50) προσφύγων προέβησαν, πρωινές ώρες χθες, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
  Ειδικότερα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή βόρεια ν. Λέσβου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
  Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του παραπάνω σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των προσφύγων, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Σκάλας Συκαμιάς Λέσβου.
    Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης. 
 
                                                                       *****
 
  
  Ενημερώθηκε πρωινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Άνδρου, για τραυματισμό επιβαίνοντα σε Ι/Κ σκάφος, στη θαλάσσια περιοχή του αγκυροβολίου Μπατσίου Άνδρου.
   Στην περιοχή έσπευσαν στελέχη του Α' Λιμενικού Τμήματος του Λιμεναρχείου Άνδρου επιβαίνοντες στο Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΑΝΕΜΟΣ'' Ν.Α. 181, όπου εντόπισαν το Ι/Κ-Τ/Ρ σκάφος ''ΓΚΕΪΜ'' Ν.Π. 9737, με δύο (02) επιβαίνοντες αλλοδαπούς, ο ένας εκ των οποίων ήταν ο 42χρονος κυβερνήτης του και ο οποίος είχε τραυματιστεί στο δεξί κάτω άκρο.
   Το ''ΓΚΕΪΜ'', κατέπλευσε στο λιμένα Μπατσίου με τη συνδρομή του ''ΑΝΕΜΟΣ'' και των στελεχών του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ,  όπου ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Άνδρου προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.
    Διενεργείται προανάκριση από την οικεία Λιμενική Αρχή.
 
                                                                        *****
 
     Τρεις (03) αλλοδαπές, ηλικίας 16, 20 και 24 ετών συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες χθες, από στελέχη του τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών διότι έφεραν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.
 
Επίσης, ένας 20χρονος αλλοδαπός συνελήφθη απογευματινές ώρες χθες, από στελέχη του τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών διότι έφερε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο καθώς και πλαστή άδεια διαμονής αλλοδαπής, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.
    Προανακρίσεις διενεργούνται από την οικεία Λιμενική Αρχή, ενώ κατασχέθηκαν τα πλαστά έγγραφα.
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL