Συνέχεια ενημέρωσης για το θάνατο αγνώστου ανδρός στη Θεσσαλονίκη την 01/09/2016 – Θάνατος λουόμενου στον Θεολόγο Φθιώτιδας – Τραυματισμός αλλοδαπής επιβάτιδος Ε/Γ – Τ/Ρ σκάφους στη Φολέγανδρο - Εντοπισμός και διασώσεις προσφύγων στη Λέσβο – Διακομιδή α

Συνέχεια ενημέρωσης για το θάνατο αγνώστου ανδρός στη Θεσσαλονίκη την 01/09/2016 – Θάνατος λουόμενου στον Θεολόγο Φθιώτιδας – Τραυματισμός αλλοδαπής επιβάτιδος Ε/Γ – Τ/Ρ σκάφους στη Φολέγανδρο -  Εντοπισμός και διασώσεις προσφύγων στη Λέσβο –  Διακομιδή ασθενούς


Συνέχεια ενημέρωσης:
Αναγνωρίστηκε ο άνδρας, αγνώστων λοιπών στοιχείων, που ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από τη θαλάσσια περιοχή του Θερμαϊκού κόλπου, πλησίον του Λευκού Πύργου, στη συμβολή της Λεωφόρου Νίκης με την οδό Μόργκενταου, βραδυνές ώρες της 01/09/2016 και στη συνέχεια διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Πρόκειται για αλλοδαπό, ηλικίας 17 ετών.

    *****
Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή “ΘΕΟΛΟΓΟΣ” Φθιώτιδας, 67χρονος.
Ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Αταλάντης όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή ενώ παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.
    
   *****
    Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Φολεγάνδρου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Τ/Ρ “ΑΙΓΑΙΩΤΙΣΣΑ ΙΙ” Ν.Κ. 38 για περιστατικό τραυματισμού 65χρονης αλλοδαπής επιβάτιδος στην προσπάθειά της να εξέλθει από την καμπίνα της, ενώ το σκάφος έπλεε από ν. Πολύαιγο προς ν. Φολέγανδρο.
    Με τον κατάπλου του “ΑΙΓΑΙΩΤΙΣΣΑ ΙΙ” στο λιμένα Φολεγάνδρου, παρασχέθηκαν στην ανωτέρω επί του πλοίου, οι πρώτες βοήθειες από ιατρό του οικείου Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου η οποία στη συνέχεια  μεταφέρθηκε με το ανωτέρω σκάφος στην Ίο για περαιτέρω ιατρικό/ακτινολογικό έλεγχο. 
    Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

   *****
Στον εντοπισμό και τη διάσωση συνολικά ογδόντα εννέα (89)  προσφύγων προέβη, πρωινές ώρες της 30/08/16, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2016''.
Συγκεκριμένα, ανωτέρω πλωτό εντόπισε διαδοχικά στη θαλάσσια περιοχή “ΑΓΡΙΕΛΙΑΣ” ν. Λέσβου, δύο (02) πνευστές λέμβους σε δυσχερή θέση, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, πλήρωμα ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μυτιλήνης.

Επίσης, στον εντοπισμό και τη διάσωση συνολικά εβδομήντα τεσσάρων (74) προσφύγων προέβησαν, πρωινές ώρες της 29/08/16, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Ειδικότερα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε διαδοχικά στις θαλάσσιες περιοχές “ΑΚΡΑ ΚΟΡΑΚΑ” και “ΣΥΚΑΜΙΑ” ν. Λέσβου, δύο (02) πνευστές μηχανοκίνητες λέμβους, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του παραπάνω σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των προσφύγων, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Σκάλας Συκαμιάς Λέσβου.
Προανακρίσεις διενεργούνται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, διεκομίσθη πρώτες μεσημβρινές ώρες σήμερα, από το λιμάνι της Αλοννήσου στο λιμάνι του Βόλου,  με το Ε/Π-Τ/Ρ ''ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ'' Ν. Π.10001, 35χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.  

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL