Διακομιδή τραυματία ναυτικού από πλοίο στην Ιεράπετρα – Μηχανική βλάβη Ε/Γ- Τ/Ρ σκάφους στη Μήθυμνα - Προσάραξη Τ/Ρ – Ε/Π σκάφους στη Λευκάδα – Θάνατος αλλοδαπής γυναίκας στο Βόλο – Θάνατος ανδρών στη Λέρο και στον Πόρο Κεφαλληνίας – Διακομιδές ασθενών

Διακομιδή τραυματία ναυτικού από πλοίο στην Ιεράπετρα – Μηχανική βλάβη Ε/Γ- Τ/Ρ σκάφους στη Μήθυμνα - Προσάραξη Τ/Ρ – Ε/Π σκάφους στη Λευκάδα – Θάνατος αλλοδαπής γυναίκας στο Βόλο – Θάνατος ανδρών στη Λέρο και στον Πόρο Κεφαλληνίας – Διακομιδές ασθενών
 
Με μέριμνα του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, παρελήφθη με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., βραδινές ώρες χθες, από το M/V ''WES NICOLE'' σημαίας Antigua Barbuda, το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά Ιεράπετρας Κρήτης, 53χρονος τραυματίας αλλοδαπός ναυτικός, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
Ο ανωτέρω μεταφέρθηκε στο αλιευτικό καταφύγιο Ιεράπετρας από όπου διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο/ Κέντρο Υγείας Ιεράπετρας.
*****
Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Μήθυμνας, για μηχανική βλάβη  του Ε/Γ – Τ/Ρ σκάφους «ΚΑΛΥΨΩ» Ν.Π. 7846, με δώδεκα (12)  επιβαίνοντες, κατά τον πλου από λιμένα Σκάλας Συκαμιάς για Πέτρα Λέσβου .
Στην περιοχή έσπευσαν, πλωτό Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. και το Ε/Γ-Τ/Ρ ''MERCURY EXPRESS'' Ν. Μ. 343 με τη συνδρομή του οποίου το  «ΚΑΛΥΨΩ» ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια συνοδεία του Π.Λ.Σ. στο λιμένα Πέτρας Λέσβου.
Από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από τη Λιμενική Αρχή Μήθυμνας απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω σκάφους μέχρι επιθεώρησης του από στελέχη του Τοπικού Κλιμακίου Ελέγχων Πλοίων του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης. 
*****
Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Λευκάδας, για προσάραξη σε αβαθή του Τ/Ρ – Ε/Π σκάφους “ΠΡΩΤΕΑΣ” Ν.Π. 10234 με πέντε (05) επιβαίνοντες στη θαλάσσια περιοχή «ΚΑΣΤΡΟ» Ν. Λευκάδας.
Στην περιοχή έσπευσαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής καθώς και το Ε/Π-Α/Κ σκάφος «ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ» Ν.Π. 134 με τη συνδρομή του οποίου το  “ΠΡΩΤΕΑΣ” αποκολλήθηκε και με ίδια μέσα κατέπλευσε ασφαλώς στο λιμένα Λευκάδας.
Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ούτε παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από το Λιμεναρχείο Λευκάδας απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω σκάφους μέχρι προσκομίσεως πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.
*****
Χωρίς τις αισθήσεις της, ανασύρθηκε, απογευματινές ώρες χθες, από την  θαλάσσια περιοχή “ΚΑΛΑ ΝΕΡΑ” Ν. Μαγνησίας, 61χρονη αλλοδαπή.
Η ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου «ΑΧΙΛΛΟΠΟΥΛΕΙΟ» όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας για διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου.
*****
Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, από την θαλάσσια περιοχή «ΒΡΩΜΟΛΙΘΟΥ» Λέρου, 20χρονος.
Ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο  Κ.Θ. Λέρου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Λέρου.
*****
Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, απογευματινές ώρες χθες, από τη θαλάσσια περιοχή «ΣΚΑΛΑΣ» Κεφαλληνίας, 62χρονος.
Ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλληνίας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, πραγματοποιήθηκαν βραδινές ώρες χθες, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών που έχριζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης,
66χρονου, από το λιμάνι της Σκιάθου στο λιμάνι του Βόλου, με το Ε/Ρ-Τ/Ρ «ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΡΩΣΣΟΣ» Ν.Σ. 158 και
52χρονης, από το λιμάνι της Καμαριώτισσας Σαμοθράκης στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ..
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL