Εντοπισμός και διάσωση προσφύγων στη Χίο - Προσάραξη Ι/Φ σκάφους νοτιοανατολικά ν.Δρακονέρας - Διακομιδή ασθενούς  

Εντοπισμός και διάσωση προσφύγων στη Χίο - Προσάραξη Ι/Φ σκάφους νοτιοανατολικά ν.Δρακονέρας - Διακομιδή ασθενούς   

 
 
   Στον εντοπισμό και τη διάσωση πενήντα τριών (53) προσφύγων προέβη,  πρωινές ώρες σήμερα, περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
  Συγκεκριμένα, ανωτέρω πλωτό εντόπισε πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά του λιμένα Χίου, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
   Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Χίου.
 
                                                                             *****
 
   Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Μεσολογγίου, για προσάραξη του Ι/Φ σκάφους “SCHINOUSSA” σημαίας Ιταλίας στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά ν.Δρακονέρας με επτά (07) αλλοδαπούς επιβαίνοντες.
    Στην περιοχή μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το Α/Κ ''ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ'' Λ.Αστακού 302 με επιβαίνοντα στέλεχος της Λιμενικής Αρχής Πλατυγιαλιού, καθώς και το Α/Κ ''ΚΑΠΕΤΑΝ ΝΙΚΗΤΑΣ'' Ν.Λευκάδας 340 όπου εντόπισαν το ανωτέρω σκάφος. 
   Το ''ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ'' παρέλαβε πέντε (05) επιβαίνοντες και τους αποβίβασε στο λιμένα Αστακού, ενώ το “SCHINOUSSA” αποκολλήθηκε από το  ''ΚΑΠΕΤΑΝ ΝΙΚΗΤΑΣ'' και κατέπλευσε με ασφάλεια και με τη συνοδεία του πλωτού Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., επίσης στο λιμένα Αστακού.
   Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ούτε παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από τη Λιμενική Αρχή Πλατυγιαλίου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ιστιοφόρου μέχρι προσκομίσεως πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.
 
                                                                            ******
 
  Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, διεκομίσθη μεσημβρινές ώρες σήμερα, από το λιμάνι της Σικίνου στο λιμάνι της Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙΙ” Ν.ΝΑΞΟΥ 57, 84χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.  

Κατηγορία:


Wildcard SSL