Προσάραξη Ι/Φ σκάφους στην Ιθάκη - Ελαφρύς τραυματισμός ανήλικου ημεδαπού στη Μύρινα - Συλλήψεις για πλαστά έγγραφα στη Χίο

Προσάραξη Ι/Φ σκάφους στην Ιθάκη - Ελαφρύς τραυματισμός ανήλικου ημεδαπού στη Μύρινα - Συλλήψεις για πλαστά έγγραφα στη Χίο

 

 

Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ιθάκης, για περιστατικό προσάραξης του Ι/Φ σκάφους “ΚΟΣ 45.6” Ν.Π. 10868 στη θαλάσσια περιοχή “ΣΧΟΙΝΟΣ” ν. Ιθάκης με οκτώ (08) αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

Στην περιοχή μετέβη το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΑΛΜΠΑΤΡΟΣ'' Ν. Λευκάδας 193, με την συνδρομή του οποίου αποκολλήθηκε και στη συνέχεια ρυμουλκήθηκε το ανωτέρω σκάφος, προς το λιμένα Βαθέως Ιθάκης, όπου κατέπλευσε με ασφάλεια, με τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ούτε παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από τη Λιμενική Αρχή Ιθάκης που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ιστιοφόρου μέχρι προσκομίσεως πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

 

*****

Ελαφρύς τραυματισμός ανήλικου ημεδαπού από Ι.Χ. δίκυκλο σημειώθηκε βραδινές ώρες χθες εντός της χερσαίας ζώνης του λιμένα Μύρινας ν. Λήμνου.

Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω 7χρονος διέσχισε το δρόμο χωρίς επίβλεψη, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό του στο δεξιό μηρό του και στην κάτω γνάθο, από Ι.Χ. δίκυκλο, το οποίο κινείτο με μικρή ταχύτητα.

Ο ανωτέρω ανήλικος διακομίσθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Λήμνου, για παροχή πρώτων βοηθειών, ενώ παραμένει στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους και περαιτέρω εξετάσεις.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Μύρινας.

 

*****

Τρεις (03) αλλοδαποί, ένας 56χρονος και δύο 24χρονοι,  συνελήφθησαν βραδινές ώρες της 06-09-2016, εντός του λιμένα Χίου από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής.

 Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε κατά την επιβίβαση σε Ε/Γ – Ο/Γ πλοίο, βρέθηκαν στην κατοχή των ανωτέρω τρεις (03) πλαστές ταυτότητες καθώς και τρία (03) πλαστά υπηρεσιακά σημειώματα.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου.

 

 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL