Έρευνες και εντοπισμός κανό – καγιάκ με δύο επιβαίνοντες – Εντοπισμός προσφύγων και σύλληψη των αλλοδαπών διακινητών τους στην Κάλυμνο - Θάνατος λουόμενου στη Μήλο

Έρευνες και εντοπισμός κανό – καγιάκ με δύο επιβαίνοντες – Εντοπισμός προσφύγων και σύλληψη των  αλλοδαπών διακινητών τους στην Κάλυμνο - Θάνατος λουόμενου στη Μήλο
 
Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για περιστατικό αγνοούμενου κανό-καγιάκ με δύο (02) 24χρονες αλλοδαπές, το οποίο είχε ξεκινήσει από παραλία Καλάμι Κυθήρων με νότια κατεύθυνση .
Άμεσα προς εντοπισμό των ανωτέρω έσπευσαν ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας και τρία (03) ιδιωτικά σκάφη.
Το ανωτέρω κανό-καγιάκ εντοπίστηκε από το Ελικόπτερο της Π.Α. και το προσέγγισε το Α/Κ σκάφος «ΡΟΖΑΝΑ» Σ.Α.Π. 18, στο οποίο επέβαιναν στελέχη της Λιμενικής Αρχής Κυθήρων.
Οι δύο (02) 24χρονες αλλοδαπές επιβιβάστηκαν στο ανωτέρω αλιευτικό σκάφος και μεταφέρθηκαν, καλά στην υγεία τους, στην παραλία «ΛΙΜΝΙΩΝΑ» Κυθήρων.
*****
Στον εντοπισμό δεκαοχτώ (18) προσφύγων καθώς και την σύλληψη των δύο (02) αλλοδαπών διακινητών τους, προέβησαν μεσημβρινές ώρες χθες, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Συγκεκριμένα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Καλύμνου εντόπισαν ύποπτο Τ/Χ σκάφος να εισέρχεται στο λιμένα Καλύμνου και να αποβιβάζει δεκαοχτώ (18)  πρόσφυγες.
Από το Λιμεναρχείο Καλύμνου που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν οι δύο (02) αλλοδαποί διακινητές και κατασχέθηκε το ανωτέρω Τ/Χ σκάφος.
*****
Χωρίς τις αισθήσεις του, εντοπίστηκε, απογευματινές ώρες χθες, στην θαλάσσια περιοχή παραλίας «ΠΑΠΙΚΙΝΟΥ» νήσου Μήλου, 79χρονος.
Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Μήλου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών για διενέργεια νεκροψίας- νεκροτομής.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Μήλου.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL