Διάσωση δύο ημεδαπών από αεροσκάφος στα Μέθανα - Συλλήψεις αλλοδαπών στην Πάτρα - Θάνατος λουόμενου στον Ωρωπό – Διακομιδές ασθενών

Διάσωση δύο ημεδαπών από αεροσκάφος στα Μέθανα - Συλλήψεις αλλοδαπών στην Πάτρα  - Θάνατος λουόμενου στον Ωρωπό – Διακομιδές ασθενών
 
Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από κάτοικο της περιοχής «ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ» Μεθάνων ότι στην θαλάσσια περιοχή «ΦΩΦΛΑΚΑ» Αγίου Γεωργίου Μεθάνων έπλεε ανοιχτά από την ακτή αναποδογυρισμένη λέμβος αγνώστων λοιπών στοιχείων.
Άμεσα ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές Πόρου, Αίγινας και Μεθάνων προς εντοπισμό της ανωτέρω λέμβου και στην περιοχή έσπευσαν δύο (02) περιπολικά σκάφη και όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και τέσσερα (04) ιδιωτικά σκάφη.
Από το ερασιτεχνικό σκάφος «ΠΑΝΟΣ» Σ.Μ. 33 που έφτασε στην περιοχή διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για αμφίβιο αεροσκάφος μάρκας «TSESNA» τύπου 206 με δύο (02) επιβαίνοντες, ηλικίας 55 και 49 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στον λιμένα Αγίου Γεωργίου Μεθάνων καλά στην υγεία τους.
Το ανωτέρω αεροσκάφος ρυμουλκείτε από το αλιευτικό «ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ» Ν. Πόρου 108 στο λιμένα Μεθάνων, ενώ από το περιστατικό δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση .
Προανάκριση διενεργείται από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Μεθάνων του Λιμεναρχείου Πόρου
*****
Ένας 19χρονος αλλοδαπός συνελήφθη απογευματινές ώρες χθες, από στελέχη του τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών διότι έφερε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα. 
Προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή, ενώ κατασχέθηκε το παραπάνω έγγραφο. 
 
Επίσης, δύο (02) αλλοδαποί ηλικίας 37 και 36 ετών αντίστοιχα συνελήφθησαν  απογευματινές ώρες χθες, από στελέχη του τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών.
Συγκεκριμένα σε διενεργηθέντα έλεγχο διαπιστώθηκε ότι ο 37χρονος διευκόλυνε συνοδεύοντας τον 36χρονο αλλοδαπό , ο οποίος κατείχε και επέδειξε  πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα. 
Προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή, ενώ κατασχέθηκε το παραπάνω έγγραφο. 
*****
Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, απογευματινές ώρες χθες, από τη θαλάσσια περιοχή παραλίας «ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ” Ωρωπού Αττικής, 74χρονος.
Ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Καπανδριτίου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.
Από το Α' Λιμενικό Τμήμα Ωρωπού του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στο Νεκροτομείο του Πανεπιστημίου Αθηνών.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, πραγματοποιήθηκαν χθες και σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών που έχριζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης,
86χρονης, από το λιμάνι της Πάρου στο λιμάνι της Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ” Ν. Νάξου 62,
63χρονου, από το λιμάνι της Θάσου στο λιμάνι της Κεραμωτής, με το Ε/Γ – Ο/Γ «ΠΛΑΤΥΤΕΡΑ ΘΑΣΟΥ» Ν.Π. 11234.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL