Εντοπισμός και διάσωση προσφύγων στη ν. Σάμο και σύλληψη των τριών αλλοδαπών διακινητών τους - Θάνατος λουόμενου στο Πόρτο Γερμενό - Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στη ν. Χίο - Μηχανική βλάβη Ε/Π-Τ/Ρ σκάφους στη ν. Μύκονο - Διακομιδή ασθενούς -

Εντοπισμός και διάσωση προσφύγων στη ν. Σάμο και σύλληψη των τριών αλλοδαπών διακινητών τους - Θάνατος λουόμενου στο Πόρτο Γερμενό - Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στη ν. Χίο - Μηχανική βλάβη Ε/Π-Τ/Ρ σκάφους στη ν. Μύκονο - Διακομιδή ασθενούς - Εντοπισμός νεκρής χελώνας στην Κόρινθο
 
  Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Σάμου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., για ύπαρξη σκάφους με ικανό αριθμό επιβαινόντων στη θαλάσσια περιοχή Αγίου Κωνσταντίνου Σάμου.
  Άμεσα για την  περιοχή απέπλευσαν περιπολικό σκάφος του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. και πλωτό σκάφος της δύναμης  FRONTEX, ενώ στην επιχείρηση συμμετείχε και ελικόπτερο του FRONTEX.
  Στη συνέχεια, το πλήρωμα του  πλωτού της δύναμης FRONTEX, εντόπισε στην παραπάνω περιοχή ιστιοφόρο σκάφος με σαράντα επτά (47) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμένα Καρλοβασίου.
  Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου, ενώ συνελήφθησαν και οι τρεις (03) αλλοδαποί διακινητές τους ηλικίας 21, 31 και 34 ετών.
 
                                                                              *****
 
  Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή ''ΠΟΡΤΟ ΓΕΡΜΕΝΟ'' Αττικής, 67χρονος ημεδαπός.
  Ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.
  Από το Λιμεναρχείο Κορίνθου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.
                                                                             *****
 
  Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, επί της χερσαίας ζώνης του λιμένα Χίου και συγκεκριμένα στη διασταύρωση της Λεωφόρου Αιγαίου με την οδό Κανάρη, όταν δίκυκλο όχημα που οδηγούσε ένας 19χρονος αλλοδαπός συγκρούστηκε με Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο με  οδηγό έναν 28χρονο αλλοδαπό.
  Από την σύγκρουση προκλήθηκαν υλικές ζημιές και στα δυο οχήματα καθώς και τραυματισμός του 19χρονου, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου ''Σκυλίτσειο''.
  Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
 
                                                                            *****
 
  Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Μυκόνου, από τον Κυβερνήτη του Ε/Π-Τ/Ρ “ΠΡΙΝΣ ΝΤΕ ΝΙΟΥΣΑΤΕΛ” Ν.Π.2440, ότι διαπίστωσε μηχανική βλάβη του σκάφους στη θαλάσσια περιοχή ''Ορνός'' Μυκόνου.
  Στην περιοχή έσπευσε περιπολικό όχημα του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς καθώς και το Τ/Χ ''ΒΚΠ'' Τ.Μ 472 προς παροχή συνδρομής, ενώ λίγη ώρα αργότερα το “ΠΡΙΝΣ ΝΤΕ ΝΙΟΥΣΑΤΕΛ” προσέδεσε ασφαλώς σε ναύδετο της περιοχής.
  Από το Λιμεναρχείο Μυκόνου απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ε/Π-Τ/Ρ μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.
 
                                                                              ***** 
 
  Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, διεκομίσθη μεσημβρινές ώρες σήμερα, από το λιμάνι του Κουφονησίου  στο λιμάνι της Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙΙΙ” Ν.Νάξου 62 , 72χρονος,ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης. 
 
                                                                              *****
  Μία θαλάσσια χελώνα του είδους ΚΑΡΕΤΑ - ΚΑΡΕΤΑ εντοπίστηκε νεκρή πρωινές ώρες σήμερα, από τη Λιμενική Αρχή Κορίνθου.
  Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL